Talán nem létezik a Földön olyan ember, aki ne szeretné a krumplit. Ezerféle elkészítési módja van, ezért soha nem válik unalmassá. Az alábbi eledel nem csak mutatós, de irtózatosan finom is. A krumpliimádók készüljenek fel rá, hogy nagyon nagy mennyiséget kell készítsenek belőle.
Készítsük el ezeket az ínycsiklandozó krumplirózsákat már ma ebédre.
Hozzávalók: krumpli, 100 gramm olvasztott vaj, 1 teáskanál fűszerkeverék, fél teáskanál fokhagyma fűszerpor, só, bors, bacon.
Elkészítés: a krumplit mossuk meg alaposan, és hámozzuk meg. Ha újkrumplit használunk, akkor meg sem kell hámozzuk, hiszen vékony a héja. Olvasszuk fel a vajat, és keverjük el a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A krumplikarikákat helyezzük egymás után, úgy, hogy a széleik kicsit fedjék egymást. Kenegessük be alaposan a vajas mártással, majd fogjuk meg az első krumplit, és kezdjük feltekerni.
Mikor kb. egy almányi méretet felgöngyölítettünk, akkor kezdjünk neki egy újabbnak. Ezután mindenik krumplirózsát tekerjük bele egy bacon szeltbe, és helyezzük a muffinsütőbe. A tetejüket kenegessük meg még egy kevés olvasztott vajjal, és mehet is a sütőbe. 200 fokon süssük max. 40 percig.
Kínálhatjuk köretként, de önálló ételként is nagyon finom, egy kevés reszelt sajttal a tetején .