KezdőlapReceptekÉtelekKészítsük el otthon ezt a finom, húsos török pitét. Az egész család...

Készítsük el otthon ezt a finom, húsos török pitét. Az egész család egyből szeretni fogja!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A suberek a törökök kedvenc pitéje, ha kóstoltad már az eredetit hazájában, biztosan soha el nem felejted mennyei ízét. A jó hír, hogy otthon is könnyedén el tudod készíteni. Mutatjuk a receptet!

suberek

Hozzávalók:

A tésztához: 3,5 csésze liszt, ½ teáskanál só, 1 csésze forrásban levő víz, 100 gramm vaj, 1 tojás.

A töltelékhez: 500 gramm sertéshús, 4-6 hagyma, só, bors ízlés szerint, olaj a sütéshez.

Elkészítés:



1. Készítsd elő az összes hozzávalót a tésztához.

2. Szitáld át a lisztet, tedd egy tálba, majd keverd hozzá a sót, és a vizet. Egy villával keverd össze, majd add hozzá a tojást, és az olvasztott vajat is.

3. Tedd egy lisztezett gyúródeszkára, és addig gyúrd, amíg puha, könnyű tészta lesz belőle. Formázz cipót belőle, és takard le egy tiszta konyharuhával.

4. Fogj neki a töltelék elkészítésének. A húst és a hagymát daráld össze, sózd és borsozd meg ízlés szerint.

5. A tésztát nyújtsd ki, kisebb kör alakú formákra, tedd a tölteléket az egyik felébe, a másik oldalát hajtsd rá, majd a széleit csípd össze. Vigyázz, hogy jól zárd le a széleit, különben sütéskor kijön belőle a töltelék.

6. Villával nyomkodd körbe a széleket, és mehet is a forró olajba.

7. Pirítsd meg mind a két oldalát, és készen is van.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet