A suberek a törökök kedvenc pitéje, ha kóstoltad már az eredetit hazájában, biztosan soha el nem felejted mennyei ízét. A jó hír, hogy otthon is könnyedén el tudod készíteni. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
A tésztához: 3,5 csésze liszt, ½ teáskanál só, 1 csésze forrásban levő víz, 100 gramm vaj, 1 tojás.
A töltelékhez: 500 gramm sertéshús, 4-6 hagyma, só, bors ízlés szerint, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
1. Készítsd elő az összes hozzávalót a tésztához.
2. Szitáld át a lisztet, tedd egy tálba, majd keverd hozzá a sót, és a vizet. Egy villával keverd össze, majd add hozzá a tojást, és az olvasztott vajat is.
3. Tedd egy lisztezett gyúródeszkára, és addig gyúrd, amíg puha, könnyű tészta lesz belőle. Formázz cipót belőle, és takard le egy tiszta konyharuhával.
4. Fogj neki a töltelék elkészítésének. A húst és a hagymát daráld össze, sózd és borsozd meg ízlés szerint.
5. A tésztát nyújtsd ki, kisebb kör alakú formákra, tedd a tölteléket az egyik felébe, a másik oldalát hajtsd rá, majd a széleit csípd össze. Vigyázz, hogy jól zárd le a széleit, különben sütéskor kijön belőle a töltelék.
6. Villával nyomkodd körbe a széleket, és mehet is a forró olajba.
7. Pirítsd meg mind a két oldalát, és készen is van.