A franciák kedvenc pitéje a magyar szívekbe és konyhákba is belopta magát. Megunhatatlan vasárnap délutáni desszert, de fogyaszthatjuk egy madárcsicsergős reggelen is, hintaszékben billegve a kedvenc tornácunkon.

Nagyon egyszerű elkészíteni, így akár reggeli előtt is nekifoghatunk, hogy friss legyen és gőzölgő.
Az eredeti clafoutis (klafuti) magos feket cseresznyével készült, de bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg rétesliszt,
- 3 tojás,
- csipet só,
- 5 dkg cukor,
- 1 evőkanál vaníliás cukor,
- 2 dl tej,
- 1 dl tejszín,
- 50 dkg gyümölcs
Elkészítés: A clafoutis formát kivajazzuk, kilisztezzük, majd megrakjuk az alját gyümölccsel. A lisztet a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet. A fehérjékből habot verünk, majd hozzákeverjük a lisztes masszához, hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet a gyümölcsökre töltjük. Előmelegített sütőben 10—15 percig sütjük, majd megszórjuk a tetejét porcukorral.