KezdőlapReceptekKészítsünk barackos clafoutis-t!

Készítsünk barackos clafoutis-t!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A franciák kedvenc pitéje a magyar szívekbe és konyhákba is belopta magát. Megunhatatlan vasárnap délutáni desszert, de fogyaszthatjuk egy madárcsicsergős reggelen is, hintaszékben billegve a kedvenc tornácunkon.

Fotó: Flickr.com
Az eredeti francia finomság – Fotó: Flickr.com

Nagyon egyszerű elkészíteni, így akár reggeli előtt is nekifoghatunk, hogy friss legyen és gőzölgő.

Az eredeti clafoutis (klafuti) magos feket cseresznyével készült, de bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg rétesliszt,
  • 3 tojás,
  • csipet só,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 2 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • 50 dkg gyümölcs

Elkészítés: A clafoutis formát kivajazzuk, kilisztezzük, majd megrakjuk az alját gyümölccsel. A lisztet a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet. A fehérjékből habot verünk, majd hozzákeverjük a lisztes masszához, hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet a gyümölcsökre töltjük. Előmelegített sütőben 10—15 percig sütjük, majd megszórjuk a tetejét porcukorral.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet