A nyári melegekben sokszor nem vágyunk a nehéz zsíros levesekre, néha éppen csak egy kevés gyümölcsöt eszünk a déli harminc fokokban, és már attól is jól lakunk.
A citrom és a joghurt keveréke igazi hűsítő kombináció lehet. Érdekes íze mellett pedig könnyű és egészséges is.
Hozzávalók: 4 dl joghurt, 3 dl tej, 1 citrom leve, fél citrom reszelt héja, cukor, csipet só, jégkockák.
Elkészítés: A joghurtot tegyük egy tálba, majd reszeljük bele a citrom héját, csavarjuk ki jól a citrom levét, kissé ki is kanalazhatjuk a belét, nem baj, ha a rostok is belekerülnek. Tegyük bele a cukrot és a sót, majd keverjük habosra. Óvatosan keverjük hozzá a tejet, adjuk hozzá a jégkockát, és már tálalhatjuk is. Díszíthetjük és ízesíthetjük apróra vágott friss citromfűvel.