A meggyleves egyik kedvenc könnyű nyári levesünk, változatosan el lehet készíteni, akár melegen, de akár hidegen desszertként is fogyaszthatjuk. Laktató, egészséges és tele van vitaminnal.
Hozzávalók: 1 kg meggy (ha nincsen friss, akkor jó lesz a befőtt vagy lefagyasztott is), 2 dl főzőtejszín, 2 dl tej, 2-3 citromkarika, 1-2 evőkanál cukor, étkezési keményítő, szegfűszeg, fahéj
Elkészítés: Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy lábasba főni annyi vízzel, hogy ellepje, adjuk hozzá a cukrot, citromkarikát, szegfűszeget és fahéjat. Forraljuk fel, közben pedig kavarjuk csomómentesre az étkezési keményítőt és a tejet, adjuk hozzá a leveshez. A végén kavarjuk hozzá a tejszínt, és hűtsük le a levest, úgy fogyasszuk. Tálaláskor adhatunk hozzá friss, apróra vágott citromfüvet is.