Bundáskenyér mentateával! – ez volt ám a fantasztikus reggeli gyerekkorunkban. Felejthetetlen íze és illata volt, és annyira laktató volt, hogy egy egész iskolai napra feltöltött a szükséges energiával. Mint tudjuk, a reggeli nagyon fontos, még akkor is, ha éppen fogyókúráznánk.
Készítsünk bundáskenyeret, hiszen az egész család imádni fogja, a gyerekek pedig örökre a szívükbe zárják.
Hozzávalók: annyi szelet kenyér, hogy a tepsit befedje, 3-4 tojás, egy doboz tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, reszelt sajt, zöldhagymaszár, friss bazsalikom
Elkészítés: A tepsit béleljük ki sütőpapírral, borítsuk be a kenyérszeletekkel. A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk majd hozzákeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a zöldhagymaszárat és az apróra vágott friss bazsalikomot.
A masszát öntsük rá a kenyerek tetejére, a végén még reszelhetünk rá egy kevés sajtot. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt aranybarna lesz a tetején.
Igazi egytálétel, vághatjuk kockákra, és tálalhatjuk friss bazsalikomos, olívaolaja paradicsommal. Reggelire, de akár hidegen vacsorára is.
Forrás és fotó: csabikonyhaja.blogspot.hu