KezdőlapReceptekKészítsünk otthon Pilóta-kekszet!

Készítsünk otthon Pilóta-kekszet!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Pilóta-kekszet az 1960-as évektől gyártják, és mára mondhatni már történelmet írt. Ki nem ismeri?

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Közkedvelt, bárhová magunkat vihetjük, így gyakran volt tízóraik, kirándulások és túlélő csomagok kiegészítője. Nyújtsa fel a kezét az, aki nem úgy eszi, hogy különválasztja a két lapot, és egyszer krémet lenyalogatja a kekszről.

Készítsük el a történelmet író kekszet házilag!

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj,
  • 25 dkg cukor,
  • 55 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 db tojás,
  • 4-5 evőkanál tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, majd a masszát kettéosztjuk. Az egyik adaghoz 2—3 evőkanál kakaót adunk, majd még egy kevés tejet, összekeverjük, és betesszük a hűtőbe állni egy fél órára. Ezután kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval vagy egy üveg pohárral kiszaggatjuk. Hogy még jobban „imitáljuk” a Pilota-kekszet, egy mintás aljú üvegpohárral nyomkodjunk bele virágmintákat. Majd tegyük a sütőbe, és 180 fokon sütjük kb. 6-8 percig süssük.

A szalámi-keksz receptjét már ismeritek? Így készíthetitek el könnyen!

Majd készítsük el a krémet. Körülbelül 25 dkg vajat, 25 dkg porcukrot, kb. 3 evőkanál kakaóport, 10 dkg étcsokoládét, és kb. fél üveg nutellát keverjünk el jó habosra, és egy kávéskanál segítségével kenjük meg a kekszet, majd ragasszunk a tetejére egy másikat.

Tároljuk fém dobozba őket!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet