KezdőlapReceptekDesszertKönnyen elkészíthető édesség: keksz-szalámi

Könnyen elkészíthető édesség: keksz-szalámi

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Aki szereti az édességet, biztosan örülni fog a mostani receptnek. Én ezelőtt körülbelül két évvel próbáltam ki ezt az egyszerűen elkészíthető finomságot. Az üzletekben is lehet kapni dobozolt keksz szalámit, ebből kifolyólag döntöttem el, hogy miért ne készíteném el otthon, házilag, így biztosan „megspórolhatok” pár adalékanyagot, és az elégedettség öröme is az enyém lesz.

Amellett, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, a hozzávalók is könnyedén beszerezhetőek, akármelyik kisboltban is megvásárolhatjuk ezeket.

Szükségünk van 50 dkg kekszre, az egyszerű háztartási is megteszi, sőt jobb is, hiszen a finomabb és természetesen drágább keksztől a szalámi süteményünk könnyen túl puhává válhat.

Emellett készítsünk elő 3 dl tejet, cukrot, ebből tehetünk körülbelül 10 kanállal, majd jöhet a sütőmargarin, vagy vaj, amelyből 20 dkg szükséges, és természetesen a kakaópor is elengedhetetlen, na meg a rumesszencia, és a mazsola.

A legnehezebb része a keksz szalámi elkészítésének, az maga a keksz megtörése. Lehet mozsárban is, vagy egyszerűen egy abroszba összefogva, a tészta nyújtásához használt sodrófával is jól összetörhetjük.

Mikor ezzel elkészültünk, egy nagyobb edénybe beleöntjük először a kakaóport, a cukrot és lassan a tejet is hozzáadjuk, addig kevergetve, amíg a kakaó a tejjel szépen egy masszává nem áll össze.



Hagyjuk felforrni, itt vigyázzunk, mert hamar odaéghet, majd ezután jöhet bele a mazsola és utána a kockára vágott margarin vagy vaj.

Mikor ezek teljesen beleolvadtak a kakaós, cukros tejbe, akkor jöhet hozzá a keksztörmelék, amely fokozatosan magába szívja a tejes alapanyagot. Még pár kavarás, na meg a rumesszencia adagolása után majdnem készen is vagyunk.

Miután egy keveset hűlt, sütőpapírra borítsuk ki a kapott masszát, egyengessük el, majd csavarjuk fel, és el is készült a házi keksz szalámink. Ezután tegyük a hűtőbe, majd pár óra után már szeletelhetjük is.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet