KezdőlapReceptekKészítsünk panírozott hagyma-rózsát!

Készítsünk panírozott hagyma-rózsát!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A következő finomságot lehet kissé bonyolultabb elkészíteni, mint egy átlag bécsi szeletet, de megéri kipróbálni, hiszen nagyon jól mutat és finom is.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Hozzávalók:
A szószhoz:
2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1/2 teáskanál paradicsomszósz, 1/2 teáskanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál reszelt torma, 1/4 teáskanál paprika, só és frissen őrölt fekete bors.

Személyenként 1 nagy édes hagyma, 2 1/2 csésze liszt, 2 evőkanál paprika, egy-egy csipet kakukkfű, oregánó, őrölt kömény, bors, 2 tojás, 1 csésze tej, fél csésze víz-

Elkészítés:
A szószhoz a hozzávalókat keverjük el egy tálban, majd tegyük a hűtőbe, míg elkészülünk a hagymával. Legelső körben az alábbi videón nézze meg, hogyan kell felszeletelni a hagymát, hogy ilyen szép, rózsához hasonlatos legyen majd a művünk. Nem ördöngösség: megtisztítjuk, levágjuk a szárát, letesszük egy deszkára, majd egy jó éles késsel szépen elkezdjük legalább 10 szeletbe vagdosni. Mindezt úgy, hogy a szeletek egyforma vastagok legyenek, és a vágás soha ne érjen le egészen. A végén egy kicsit szétbontjuk a kezünkkel, hogy a hagymaszirmok mindenikét be tudjuk panírozni.

És most következhet a panírozás. Egy mély tálba tegyünk lisztet, keverjük el kakukkfűvel, oregánóval, köménnyel, és egy kevés borssal. Fogjuk meg a hagymát a vágásokkal lefele és mártsuk bele tetőtől talpig jól a lisztbe. Egy másik tálban pedig a tejet, a tojást és a vizet keverjük el egy habverővel. Miután beliszteztük a hagymát, veregessük le egy kicsit róla, hogy ne maradjon rajta fölösleges, és mártsuk bele a tojásos masszába is. Vegyünk egy lyukas, kiszedőkanalat és azzal emeljük ki a tojásból, hogy jó csorogjon le róla a fölösleges massza. Ezután megint ismételjük meg a lisztezési folyamatot, majd tegyük a hűtőbe a hagymákat, míg az olaj forrósodik. Mikor jól felforrósodott tegyük a hagymákat a vágott felükkel lefele fordítva bele az olajba. Addig süssük, míg az egész hagyma aranybarna lesz, majd az addigra szépen összeért szósszal tálaljuk.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet