Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A következő finomságot lehet kissé bonyolultabb elkészíteni, mint egy átlag bécsi szeletet, de megéri kipróbálni, hiszen nagyon jól mutat és finom is.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Hozzávalók:
A szószhoz:
2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1/2 teáskanál paradicsomszósz, 1/2 teáskanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál reszelt torma, 1/4 teáskanál paprika, só és frissen őrölt fekete bors.

Személyenként 1 nagy édes hagyma, 2 1/2 csésze liszt, 2 evőkanál paprika, egy-egy csipet kakukkfű, oregánó, őrölt kömény, bors, 2 tojás, 1 csésze tej, fél csésze víz-

Elkészítés:
A szószhoz a hozzávalókat keverjük el egy tálban, majd tegyük a hűtőbe, míg elkészülünk a hagymával. Legelső körben az alábbi videón nézze meg, hogyan kell felszeletelni a hagymát, hogy ilyen szép, rózsához hasonlatos legyen majd a művünk. Nem ördöngösség: megtisztítjuk, levágjuk a szárát, letesszük egy deszkára, majd egy jó éles késsel szépen elkezdjük legalább 10 szeletbe vagdosni. Mindezt úgy, hogy a szeletek egyforma vastagok legyenek, és a vágás soha ne érjen le egészen. A végén egy kicsit szétbontjuk a kezünkkel, hogy a hagymaszirmok mindenikét be tudjuk panírozni.

És most következhet a panírozás. Egy mély tálba tegyünk lisztet, keverjük el kakukkfűvel, oregánóval, köménnyel, és egy kevés borssal. Fogjuk meg a hagymát a vágásokkal lefele és mártsuk bele tetőtől talpig jól a lisztbe. Egy másik tálban pedig a tejet, a tojást és a vizet keverjük el egy habverővel. Miután beliszteztük a hagymát, veregessük le egy kicsit róla, hogy ne maradjon rajta fölösleges, és mártsuk bele a tojásos masszába is. Vegyünk egy lyukas, kiszedőkanalat és azzal emeljük ki a tojásból, hogy jó csorogjon le róla a fölösleges massza. Ezután megint ismételjük meg a lisztezési folyamatot, majd tegyük a hűtőbe a hagymákat, míg az olaj forrósodik. Mikor jól felforrósodott tegyük a hagymákat a vágott felükkel lefele fordítva bele az olajba. Addig süssük, míg az egész hagyma aranybarna lesz, majd az addigra szépen összeért szósszal tálaljuk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!