Mivel mindkettő kedvencem, így nagyon örömmel próbáltam ki ezt a csodálatos receptet. Kevés kalóriát tartalmaz egészséges, és könnyedén elkészíthető.

Igazi ínyencség lehet akár hétköznapokra, de egy vasárnapi ebédet is feldobhatunk velük. Arra viszont figyeljünk, hogy nem elég egy keveset készíteni belőle, mert mindenki imádni fogja.
Az elkészítéshez leginkább rengeteg türelemre van szükség, jó, hogyha akad aki segít, főleg a fokhagyma tisztításában.
Hozzávalók: legalább 3-4 fej fokhagyma egy négytagú család számára, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, só, bors, babérlevél, 500 gr olajbogyó.
Elkészítés: mikor megpucoltuk a fokhagymát néhány perce tegyük forrásban levő borsos, babérleveles vízbe, épp csak lobbanjon négy-öt percig, majd tegyük szűrőbe a gerezdeket, hogy jól csorogjanak le.
Ezután forgassuk bele a lisztbe, tojásba majd a zsemlemorzsába és dobjuk forró, bő olajba, míg aranybarnák nem lesznek. Ugyanezt a műveletet végezzük el az olajbogyókkal is, csak azokat nem kell előre megfőzni. Az olajbogyóból az előre kimagozott változatot keressük.