KezdőlapReceptekÉtelekKészítsünk tavaszi zöld quichet

Készítsünk tavaszi zöld quichet

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A franciák pizzája sokkal egészségesebb és változatosabban elkészíthető, mint a hagyományos. Nagy előnye az is, hogy rengeteg zöldséget (nem mirelitet!) használnak hozzá. Ha egyszer kipróbáljuk, egészen biztosan egy héten egyszer legalább megint el fogjuk készíteni. Most rengeteg zöldség van a piacon, amit kedvünkre variálhatunk.

quiche

Íme, egy tipp a holnapi ebédhez!

Hozzávalók: 200 g teljes kiőrlésű liszt, só, bors, 3 tojás, 1 evőkanál olaj, egy kevés hideg víz, 1 kisebb cukkini, fél póréhagyma, 1 csokor medvehagyma, petrezselyemzöld, 150 g száraz sajt, 10 dkg vaj

Elkészítés: A lisztből, egy tojásból, az olajból és a vajból egy kevés hideg vízzel masszát gyúrunk, majd alufóliába csomagolva betesszük a hűtőbe, míg előkészítjük a tölteléket. A zöldségeket apróra vágjuk, egy kissé megpároljuk, majd, ha kihűlt 2 felvert tojáshoz keverjük hozzá. A masszát kivesszük a hűtőből egyenletesen, vékonyan eloszlatjuk a quiche sütőben, úgy hogy a peremére is jusson, majd ráöntjük a tölteléket, és tetejére sajtot reszelünk. Mehet a sütőbe! Tálaláskor ehetünk mellé még pluszba újhagymát, fejes salátát vagy zöld fokhagymából készült öntetet.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet