KezdőlapReceptekKészítsünk tökéletes ropogós sültkrumplit fokhagymaszósszal

Készítsünk tökéletes ropogós sültkrumplit fokhagymaszósszal

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A krumpli az az eledel, mely nagyjából mindig kéznél van, és mindenki imádja. Ezerféle recept és fantázia áll rendelkezésünkre, hogy elkészítsük, gyorsan megy, és az egész család kedvence lehet. De mindig tanulhatunk valami újat. Hiába ül a polcon százféle krumplis recept, mégis tudunk tanulni egy-két jótanácsot bármikor, amitől ízletesebb, szebb, ropogósabb lesz az étel.

Fotó: Wikipedia.org
Fotó: Wikipedia.org

Nem csak hogy tele van B-és C-vitaminnal, ha héjastól fogyasztjuk az egyik legjobb rostforrásunk lehet. Éppen ezért, a híresztelések ellenére, hogy hizlal és egészségtelen, nem kell lemondani róla.

Hozzávalók: szép nagy, egészséges krumpli, olaj, só

Elkészítés: A krumplikat jól mossuk meg, majd héjastól tegyük az előmelegített sütőbe, és hagyjuk, míg hólyagosra nem pirulnak, körülbelül 45 percig. Ez idő alatt készíthetünk egy finom tejfölös, olívaolajas fokhagymaszószt. Mikor megsültek, szedjük ki őket a sütőből és tördeljük falatnyi darabkákra, majd dobjuk a jól felforrósított olajba, forgassuk, hogy kissé megpiruljanak. Majd sózzuk, és tálalhatjuk is, természetesen a finom fokhagymaszósszal.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet