A levendulaszörp kissé felvágósnak tűnhet, gondolhatjuk, hogy minek nekem az, mikor ott van a sokkal hétköznapi bodza. Pedig cseppet sem különlegesebb az elkészítése, de az íze annál inkább.
Kevés hozzávalóból igazi finomságot készíthetünk, ráadásul, ha rendszeresen kortyolgatjuk még a nyugalmunk érdekében is teszünk egy keveset.
Hozzávalók: 1 liter víz, 50 dkg cukor, 30 gramm levendulavirág (szárított, de akár nyers is lehet), 1 teáskanál citromsav
Elkészítés: Egy lábasban keverjük el a vizet a cukorral, majd tegyük fel főni, és addig kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Tegyük bele a levendulavirágot, keverjük el, majd vegyük le tűzről és hagyjuk állni egy napig. Ezután egy sűrű szűrőn vagy géz anyagon szűrjük át, majd tegyük fel ismét főni egy rövid ideig, és keverjük bele a citromsavat. Majd töltsük üvegbe, majd száraz dunsztban hagyjuk állni.