KezdőlapReceptekMilyen finomat készíthetünk bodzavirágból?

Milyen finomat készíthetünk bodzavirágból?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A bodzaszörpöt sokan imádják és készítik is, de ezen túl még sokféle felhasználása létezik az aromás virágkehelynek.

bodza1

A bodzavirág szinte bárhol beszerezhető, hiszen egy hétvégi kirándulás alkalmával az utak mentén is összeszedhetünk egy kosárra valót.

Ha csodafinom bodzaszörpöt szeretnél idén készíteni olvasd el receptünket, ebben a cikkben pedig három másik nagyszerű recept áll a rendelkezésedre. Nézzük, még készíthetünk a bodzavirágból a szörpön túl.

Vigyázat, ínyenc finomságok következnek! Csak az olvassa, aki mértékletesen tud nassolni.

Készítsünk levest

Igen, furán hangzik, de a törtfehér virágokból levest is készíthetünk. Forraljunk fel egy liter friss tejet, majd keverjünk hozzá 6 jól megmosott nagyobb bodzavirágot. Keverjük el benne jól, majd hagyjuk állni 15 percet, ezután szűrjük le. Adjuk hozzá 4 tojássárgával elkevert 1 evőkanál gyümölcscukrot, majd ismét forrósítsuk fel, és lassan kevergessük. Készítsünk a tojások fehérjéből habgombócokat, akárcsak a madártejhez és adjuk hozzá a leveshez. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott friss citromfűvel.

Bodza bundában

Ezt az édességet már ismerik egy páran, nem annyira különc nassolnivaló. Készíthetjük vasárnapi desszertre, de vacsoravendégeket is meglephetünk vele. Fejenként körülbelül 2 nagyobb bodzavirágot számoljunk, de lehet többet is. Jól mossuk meg a virágokat, majd csepegtessük le, és itassuk le egy törlővel óvatosan. Készítsünk sűrű palacsintatésztát, és mártsuk bele a virágokat. Forró olajban süssük, majd tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Ajánló: Együnk virágot!

Bodzavirágzselé

9 szép nagy bodzavirágot jól megmosunk, majd fél liter vízben lefedve 3napig áztassuk. Ezután leszűrjük, hozzáadjuk egy fél citrom levét és fél kg zselésítő cukrot. Tegyük a tűzre, majd körülbelül 5-10 percet kavargassuk, míg besűrűsödik, zselés állagú lesz. Majd töltsük befőttes üvegekbe, és használjuk süteményekhez, palacsintához, kenyérre kenve.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet