Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A padlizsán nagyon sokféleképpen felhasználható a konyhában, és rendkívül ízletes fogások készíthetőek belőle. Egyik ilyen ínyenc fogás a zöldséges töltelékkel ellátott padlizsántekercs, amely nagyon finom, fűszeres és nagyon illatos.

Elkészítéséhez a következő összetevőkre van szükségünk:

  • padlizsán, 1 kg;
  • sárgarépa, 2 db;
  • csípős paprika, 1 db;
  • fokhagyma, 4 cikk;
  • bármilyen zöldfűszer;
  • szemes bors, 10 db.

1 liternyi pác elkészítéséhez a következőkre van szükség:

  • cukor, 2 evőkanál;
  • só, 1 teáskanál;
  • növényi olaj, 1 evőkanál;
  • ecet, fél evőkanál.

Az elkészítés módja: Vágjuk a padlizsánt hosszában vékony csíkokra a héjával együtt, sózzuk le és hagyjuk állni 20 percig, majd öblítsük le vízzel és szárítsuk meg papírtörlővel. Reszeljük le a sárgarépát, a paprikát szeleteljük vékonyra. Kenjük ki a serpenyőt növényi olajjal és a padlizsán szeleteket mindkét oldalon süssük aranybarnára.

Az elősütött padlizsán szeletek egyik végére halmozzuk rá a paprikát, a sárgarépát, és az apróra vágott zöld növényeket, majd tekerjük fel a szeleteket. Egy előzőleg sterilizált befőttesüveg aljára tegyünk néhány gerezd fokhagymát, szemesborst, majd helyezzük rá padlizsántekercseket, megtöltve az egész üveget.

Adjuk hozzá a sót, a cukrot és az ecetet az üveg tartalmához és töltsük fel forrásban lévő vízzel, majd szorosan zárjuk le az üveg fedelét és hagyjuk kihűlni. Száraz, hűvös helyen tároljuk a fogyasztás pillanatáig!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!