KezdőlapReceptekParadicsompaprika mustármártásban - Egy igazi téli csemege, amit imádni fogsz!

Paradicsompaprika mustármártásban – Egy igazi téli csemege, amit imádni fogsz!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ezt a különleges ínyencséget sültekhez, pörköltekhez egyaránt kínálhatjuk, de akár előételként is izgalmas fogás lehet. Az elkészítés egyáltalán nem bonyolult, a kulcs az ízek közötti harmónia megtalálásában rejlik.

Hozzávalók

  • 3 kg paprika
  • 200 g minőségi mustár
  • 250 ml olaj
  • 300 ml ecet (lehetőleg 9%-os)
  • 200 g cukor
  • 2 evőkanál só
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szemes bors
  • 2 babérlevél

Elkészítés

Az első lépés a megfelelő paprika kiválasztása. Lehetőleg érett, de kemény, sima héjú, mélyvörös paprikákat használjunk. Mossuk meg alaposan a paprikákat, majd vágjuk negyedekbe azokat, eltávolítva a szárat és a magházat.

A mustármártás elkészítéséhez tegyük az olajat, az ecetet, a cukrot és a sót egy nagy lábosba. Tegyük az edényt a tűzhelyre, közepes lángra, és addig keverjük, amíg a cukor és a só teljesen feloldódik. Ezután adjuk hozzá a mustárt, és keverjük jól össze, amíg a keverék homogenizálódik.

Amint a mártás felforrt, adjuk hozzá a paprikákat, és óvatosan keverjük át, hogy a mártás bevonja a zöldségeket. Adjuk hozzá a szemes borsot, valamint a babérlevelet és az apróra vágott fokhagymát. Hagyjuk a paprikát főni ebben a mártásban körülbelül 15-20 percig, majd vegyük le az edényt a tűzről.

Ezután tegyük a paprikákat sterilizált befőttes üvegekbe, és óvatosan nyomkodjuk meg azokat, hogy eltávolítsuk a levegőt, majd öntsük rájuk a szószt, úgy, hogy az teljesen ellepje a zöldséget. Az üvegeket szorosan zárjuk le sterilizált fedővel, és fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni.

Miután az üvegek teljesen kihűltek, hűvös, sötét helyen, például a kamrában vagy a pincében tárolhatók. Hagyjuk állni körülbelül két hétig, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Kínálhatjuk sültek mellé, de egy kis kenyérrel akár előételként is jól működik.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet