Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Lassan hivatalosan is elkezdődik a tavasz, így, ha kellő formában akarunk lenni nyárra, jó, idejében nekikezdeni egy kis életmódváltásnak. Kezdetnek az is elég, ha odafigyelünk rá, hogy mit eszünk, és ezt megtoldjuk egy kis esti sétával.

pasta-paradicsomosan

Azok, akik tésztaimádók sem kell megvonják maguktól a finom falatokat, keverjék sok zöldséggel, így egészségesebb lesz. Az alábbi tészta paradicsomos, és bár tudjuk, hogy nyáron van a szezonja, most is beszerezhetünk egy-két ízletesebb koktélparadicsom fajtát.

Hozzávalók: a hozzávaló adagokat mindenki maga szabja meg, hiszen van, aki sok sajttal, más pedig kevesebb paradicsommal szereti. A lényeg, hogy szükségünk lesz tésztára, parmezánra, olívaolajra, koktélparadicsomra, friss rozmaringra, sóra, borsa, baconre.

Elkészítés: tegyük oda sós vízbe a tésztát főni, és addig készítsük el a további hozzávalókat. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott 3-4 vékony szelet bacont. Adjunk hozzá 2-3 apróra zúzott nagyobb gerezd fokhagymát, majd az apróra vágott friss rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk.

Közben valószínűleg elkészült a tészta is, tehát le lehet szűrni. Ne öblítsük le hideg vízzel, épp csak csorgassuk le a saját levét, majd keverjük össze a pirított baconnel egy tűzálló tálban. Vágjuk rá a koktélparadicsomokat, szórjuk meg parmezánnal, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és mehet is a sütőbe, míg a parmezán megpirul.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!