Lassan hivatalosan is elkezdődik a tavasz, így, ha kellő formában akarunk lenni nyárra, jó, idejében nekikezdeni egy kis életmódváltásnak. Kezdetnek az is elég, ha odafigyelünk rá, hogy mit eszünk, és ezt megtoldjuk egy kis esti sétával.
Azok, akik tésztaimádók sem kell megvonják maguktól a finom falatokat, keverjék sok zöldséggel, így egészségesebb lesz. Az alábbi tészta paradicsomos, és bár tudjuk, hogy nyáron van a szezonja, most is beszerezhetünk egy-két ízletesebb koktélparadicsom fajtát.
Hozzávalók: a hozzávaló adagokat mindenki maga szabja meg, hiszen van, aki sok sajttal, más pedig kevesebb paradicsommal szereti. A lényeg, hogy szükségünk lesz tésztára, parmezánra, olívaolajra, koktélparadicsomra, friss rozmaringra, sóra, borsa, baconre.
Elkészítés: tegyük oda sós vízbe a tésztát főni, és addig készítsük el a további hozzávalókat. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott 3-4 vékony szelet bacont. Adjunk hozzá 2-3 apróra zúzott nagyobb gerezd fokhagymát, majd az apróra vágott friss rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk.
Közben valószínűleg elkészült a tészta is, tehát le lehet szűrni. Ne öblítsük le hideg vízzel, épp csak csorgassuk le a saját levét, majd keverjük össze a pirított baconnel egy tűzálló tálban. Vágjuk rá a koktélparadicsomokat, szórjuk meg parmezánnal, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és mehet is a sütőbe, míg a parmezán megpirul.