Annak ellenére, hogy könnyűnek tűnik, a hagyma felszeletelése nem is olyan könnyű, azaz ha nem tudsz pár trükköt valóban nehéz és sok bosszúságot okozhat. Gordon Ramsay megmutatja, hogyan kell felszeletelni a hagymát, ahhoz, hogy könnyen menjen és elkerüld a sérüléseket.
Én is főzőműsorból tanultam meg hagymát és fokhagymát pucolni, neked is menni fog. Első ízben pucold meg a hagymát a külső héjától, de úgy, hogy a bajszát hagyd meg rajta. A hagyma rétegei kénvegyületeket tartalmaz, amelyek irritálják a szemet és az orrot. Ha nem vágjuk le a bajszát, ez a vegyület csak akkor távozik, amikor már a hagymát apróra vágtuk.
Ha megvagy a külső héjak hámozásával, szeld a hagymát ketté, majd így vágd aprókra.
Hogy még könnyebb legyen, íme egy kis videó a hagymavágásról: