Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A vasárnapi ebéd szinte elengedhetetlen tartozéka a rántott csirke, de ha meguntuk már a hagyományos változatát, készítsük el zabpehely bundában.

Fotó: Twice.hu
Fotó: Twice.hu

Bevallom eddig sosem próbáltam a rántott csirkét csakis liszttel vagy kukoricadarával, de mostanában minden reggel zabkását eszem, ami az alakomon is meglátszik, innen jött az ötlet, hogy akár helyettesíthetem a lisztet zabpehellyel.

Biztos lehetsz benne, az egész család imádni fogja ezt a ropogós finomságot, engem is igencsak meglepett az eredmény.

Hozzávalók:

  • 8 db kicsontozott csirke felsőcomb,
  • 1 tojás,
  • 110 g zabpehely,
  • só, bors, ételízesítő, olaj

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk be, majd kicsit hagyjuk állni, míg minden mást előkészítünk. Gyújtsuk be a sütőt, hogy kellőképpen előmelegedjen, míg szükségünk lesz rá. A csirkéket forgassuk meg az ételízesítős, borsozott tojásban, majd tegyük be a zabpehelybe, úgy, hogy mindkét oldalát jól elfedje.

Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe őket egymás mellé, majd kenjük meg a tetejüket egy kevés olajjal, ha lehet olívával. Ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg, míg a másik is aranybarna nem lesz. A sütő aljába tegyünk egy kis lábasba vizet párologni, hogy ne száradjanak ki a csirkék. Fantasztikus ízük lesz.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!