Ilyenkor nyáron nem muszáj húst hússal együnk, hiszen rengeteg zöldség van, melyekért jól elkészítve még egy megrögzött húsimádó is rajonghat. Felejtsük el, hogy a zöldség csak salátának, köretnek vagy főzeléknek használható. Igazi laktató főétel készülhet belőle. Rántsuk ki, akár a húst, majd tálaljunk mellé krumplit, rizst vagy akár kölest.
Azért, hogy ne a megszokott liszt-tojás-zsemlemorzsa bundába forgassuk, tanuljunk meg egy sokkal egyszerűbb és ésszerűbb megoldást. Nem kell sok edény összekenjünk érte, és a kezünk is lényegesen tisztább marad.
Jéghideg vízbe keverjünk el lisztet. Nem kell csomómentes legyen minél durvább, annál jobb, annál ropogósabb lesz. Ebbe a masszába forgassuk bele az előre megmosott és enyhén belisztezett zöldségeket. Ha például padlizsánt sütünk, vágjuk szeletekre, egy órával a rántás előtt sózzuk be, majd nyomkodjuk ki, és csak azután forgassuk a bundába. De készíthetünk sárgarépát, cukkinit, zöldborsót, ceruzababot és jégcsapretket is. Az olaj legyen jó forró mikor belerakjuk a zöldséget és lepje el azt.
Egy másik szuper bunda-módszer a sörtészta.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 dl sör, 3 tojás, 0,5 dl olaj, kevés só
Elkészítés: A lisztet a tojások sárgájával és a sörrel keverjük el csomómentesre, majd a tojások fehérjéből verjünk habot, és ezt is adagoljuk a masszához. Végezetül adjunk hozzá egy kis sót. A zöldségeket forgassuk bele lisztbe, majd a sűrű masszába.