A mesterszakács most beavat a nagy titokba, megmutatja, hogyan készül a mennyei csemege. Eddig ilyet nem ettünk, de mostantól csak így készül nálunk a kukorica. Irány a piac, szerezzünk be sok-sok kukorica csövet!
Annyira jól néz ki ez az eledel, hogy bizonyára senki sem fog tudni ellenállni neki. A különlegessége abban rejlik, hogy reszelt sajtba vannak forgatva a kukorica csövek. Mennyei!
Hozzávalók: 6 egyforma kukoricacső levelestől, 4 evőkanál majonéz, olívaolaj, 1 citrom, 1 teáskanál őrölt piros paprika vagy cayenne bors, 90 gramm parmezán, vagy bármilyen reszelt sajt.
Elkészítés: A kukoricákat tegyük a serpenyőbe, és olívaolajon süssük meg, úgy, hogy rajta hagyjuk a leveleit. Ezek jó szenesre sülhetnek, hiszen csak így lesz kellő puhaságú az alatta rejlő kukorica.
Közben készítsük el a szószt: Tegyünk egy tálba hat kanál majonézt, reszeljük bele a citrom vagy a lime héját, majd vágjuk ketté, és a levet is csavarjuk bele. Reszeljük le a sajtot, itt akár többféle száraz sajtot is összekeverhetünk. A majonézhez adjuk hozzá a piros paprikát vagy cayenne borsot.
Bontsuk ki a kukoricát a leveléből, majd még melegen forgassuk meg a majonézben, utána pedig a sajtban.