Hozzávalók:
Gombás őzragu:
– 30 dkg gomba
– ízlés szerint egész bors
– ízlés szerint só
– 4 db borókabogyó
– 2 dl vörösbor
– 2 db babérlevél
– ízlés szerint étolaj
– 1 fej vöröshagyma
– 10 dkg paradicsompüré
– 50 dkg őzcomb
Köret
– ízlés szerint só
– ízlés szerint étolaj
– 1 kg burgonya
– áfonyalekvár
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, finomra összevágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a paradicsompürét, és kevergetve a zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott őzhúst, megsózzuk, egész borssal, borókabogyóval és babérlevéllel fűszerezzük. Felengedjük a borral, meg annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt, 2-2,5 órán át puhára pároljuk. Amikor a hús elkészült, beleforraljuk a megtisztított, megmosott gombát. Ha szükséges, a végén utánasózzuk.
Köret
A burgonyát megfőzzük, majd a megfőtt burgonyákat karikákra vágva, áfonyalekvárral tálaljuk.