Egy mesterszakács megmutatja, hogyan főzzük megfelelően a spagettit. Érdemes eltanulni tőle!
A spagettifőzés nem ördöngösség – mondják sokan, hiszen egy hároméves is bele tudja tenni a lobogó vízbe. Persze, hogy nem egy bonyolult dolog, de megvan annak is a megfelelő technikája. Ha csak úgy belerakjuk egy nagy fazék vízbe, utána csodálkozni fogunk, hogy miért ragadt össze a tészta.
Most mutatunk egy nagyon szuper módszer, melyet, ha kipróbálsz, a továbbiakban biztosan így fogod készíteni a spagettit. A legtöbb ember így főzi: fog egy jó nagy fazekat, megtölti vízzel, egy kevés sót tesz bele, és, amikor elkezd főni a víz belerakja a spagettit.
Igen, ez a legegyszerűbb, csak, hogy nem a legjobb a megoldás. Ha ezzel a módszerrel főzzük, utána mindig oda- és összeragad a tészta. Ehelyett így kell főzni: fogjunk egy mélyebb serpenyőt, fektessük bele a spagettit, és töltsük fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Ennyi az egész. Sokkal hamarabb megfő, és nem is fog odaragadni a kész tészta.
Érdemes kipróbálni, ez egy nagyon jó módszer. A profi szakácsok is így csinálják. Az alábbi videóban Harold McGee mesterszakácsot láthatjuk, megmutatja, hogyan főzzük megfelelően a spagettit.