KezdőlapReceptekSoksajtos fokhagymás sütemény gyorsan és egyszerűen

Soksajtos fokhagymás sütemény gyorsan és egyszerűen

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az alábbi sütemény bár eredeti megnevezése alapján parmezános, fokhagymás majomkenyér, ha elkészítjük, rájövünk, hogy inkább a nassolnivalók kategóriájában indul. Azoknak ajánlott, aki a sós süteményekért rajonganak, és imádják a fokhagymát meg a sajtot.

cikk2015-04-10

Hozzávalók:

1 doboz fagyasztott tészta,
2 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál reszelt parmezán sajt,
½ teáskanál fokhagyma por,
egy-két gerezd apróra zúzott fokhagyma,
1 teáskanál olasz fűszerkeverék,
½ csésze felaprított chedar sajt,
vagy bármilyen más erősebb aromával rendelkezdő sajt.

Elkészítés: A kiolvasztott tésztát helyezzük nagyjából egymás mellé egy kivajazott kerek tepsibe. Hagyjunk köztük egy kevés helyet, mert fel fognak nőni. Majd egy tálban keverjük el a többi hozzávalót, és öntsük rá az alapra.

Tegyük előmelegített sütőbe, míg aranybarna lesz. Tálaláskor adhatunk hozzá paradicsomos, bazsalikomos szószt is.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet