Az alábbi sütemény bár eredeti megnevezése alapján parmezános, fokhagymás majomkenyér, ha elkészítjük, rájövünk, hogy inkább a nassolnivalók kategóriájában indul. Azoknak ajánlott, aki a sós süteményekért rajonganak, és imádják a fokhagymát meg a sajtot.
Hozzávalók:
1 doboz fagyasztott tészta,
2 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál reszelt parmezán sajt,
½ teáskanál fokhagyma por,
egy-két gerezd apróra zúzott fokhagyma,
1 teáskanál olasz fűszerkeverék,
½ csésze felaprított chedar sajt,
vagy bármilyen más erősebb aromával rendelkezdő sajt.
Elkészítés: A kiolvasztott tésztát helyezzük nagyjából egymás mellé egy kivajazott kerek tepsibe. Hagyjunk köztük egy kevés helyet, mert fel fognak nőni. Majd egy tálban keverjük el a többi hozzávalót, és öntsük rá az alapra.
Tegyük előmelegített sütőbe, míg aranybarna lesz. Tálaláskor adhatunk hozzá paradicsomos, bazsalikomos szószt is.