Hozzávalók
(4 porció)
– 500 g spagetti
– 1 evőkanál olívaolaj
– 2 piros paprika vékonyra szeletelve
– 2 sárga paprika vékonyra szeletelve
– 5 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
– 2×415 g paradicsomkonzerv
– 56 g szardellafilé, lecsepegetve és finomra vágva
– 2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
– 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Elkészítése
A tésztát főzzük “al dente” állagúra. Közben hevítsünk olajat nagy serpenyőben, és a paprikát pároljuk puhára. Adjuk hozzá a hagymát, a paradicsomot, a szardellát és a zöldfűszereket, majd forraljuk fel. Ezután állítsuk kisebbre a lángot, és fedő nélkül főzzük (úm. rotyogtassuk) még tíz percig, amíg a szósz besűrűsödik. Keverjük a tésztát a gőzölgő szószhoz, és már tálalhatjuk is.
Adagonként 7,7 g zsírt, 2326 kJ (556 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 25 perc.
Jó étvágyat!
Bévé