Bár elsőre kissé bizarrnak tűnik, de tesztelve van: a gyerekek imádják. Gyorsan elkészíthető, és mindenkit lenyűgöző íz-és aromavilágot alkothatunk percek alatt.

Hozzávalók:
- 1 és 1/3 csésze liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- fél kanál só,
- 1 teáskanál fahéj,
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér,
- 1/4 teáskanál szerecsendió,
- 2 nagy tojás,
- 3/4 csésze barna cukor,
- 3/4 csésze sütőtök püré,
- 1/4 csésze olaj,
- 1 csésze mazsola.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd készítsünk elő három sütőpapírral kibélelt tepsit.
Egy tálban keverjük el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, fahéjat, gyömbért és a szerecsendiót. Egy másik tálban keverjük a sütőtököt, a tojásokat, a cukrot és a mazsolát, majd fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket.
Egyenletesen keverjük el a masszát, majd egy evőkanál segítségével mérjünk ki kisebb adagokat a sütőpapírral kibélelt tepsikbe. Egymástól kb. 2-3 centiméter távolságon legyenek, mert sülés közben megduzzadnak.
Kb. 10-15 percig süssük, míg aranybarnák lesznek.