KezdőlapReceptekTegyünk el sárgarépát télire!

Tegyünk el sárgarépát télire!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Íme egy újabb savanyúság-recept, amivel a télire eltett finomságok listáját bővítheted. Rendkívül egyszerű elkészíteni, és kiváló hozzávalóként szolgál a téli salátákhoz, főételekhez.

sargarepa

Mi kell hozzá?

1 kilogramm sárgarépa, 3–4 torma, 1–2 csípőspaprika, sós víz.

Hogyan készítsd el?

– Hámozd meg a sárgarépákat, és vágd karikákra. Ha bébisárgarépát használsz, maradhat egészben, a nagyokat pedig akár hosszába is vághatod, ahogy neked kézenfekvőbb.

– Rakd meg a befőttes üvegeket sárgarépával, egy-két tormacsíkkal, majd az üveg tetején készíts támaszt két fapálcika segítségével, így gátolva meg a zöldségek felszínre jövését.

– Önts minden üvegbe sós vizet, míg el nem merülnek benne a zöldségek. Aztán fedd le az üvegeket, és tárold hűvös helyen, fejjel lefelé, így a levegő nem tud behatolni az üvegbe, és a savanyúság nem romlik meg. Kész is van. Néhány hét múlva már tálalhatod is!



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet