KezdőlapReceptekTökéletes eszpresszó házilag

Tökéletes eszpresszó házilag

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Egy kávéra áthívni a kedvenc barátnőnket, csudajó ötlet, de a dolog akkor a legélvezetesebb, ha a délutáni dumaparti felejthetetlen feketével társul. Készítsük otthon olyan eszpresszót, amelyet örökre emlegetni fogunk. Nem kell más hozzá, mint jó kávé, friss víz, türelem és elszántság.

eszpresszo

Ha tehetjük, vásároljunk friss, közepesen megpörkölt kávébabot. Őröljük otthon sajátkezűleg, mert így könnyebben el tudjuk érni a megfelelő állagot. Ne legyen se túl porszerű, se túl darabos, a kristálycukor és a porcukor között legyen a frissen őrölt kávénk állaga.

Ez az állag szükséges ahhoz, hogy a víz a teljes kávéfelületen, ne csak bizonyos részein folyjon át. Tegyük a kávét a filterbe, majd a tömörítőt egyenletesen helyezzük rá, a filter pontosan illeszkedjen a géphez, hogy a víz ne folyjon el mellette.

Ahhoz, hogy fantasztikus ízű eszpresszót főzzünk a víz hőmérséklete egy kevéssel a forrás pont alatt kell legyen, kb. 87-96 Celsius fok körül. Ha túl forró, keserű lesz a kávé és égett ízű, ha túl hideg, akkor pedig gyengére sikerül.

A jó eszpresszó titka az is, hogy gyorsan kell főzni, pár tíz másodperc alatt, különben a kávé veszíteni fog aromájából. Szolgáljuk fel forrón, hiszen lehetséges, hogy a mondás szerint a hideg kávé szépít, de ízvilága már kevés érezhető és élvezetes.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet