Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Elkészítési idő:
1 óra és 30 perc (könnyen elkészíthető)

Hozzávalók:
6 nagy paprika
3 hagyma
1 sárgarépa
2 kanál paradicsom szósz
50 g rizs
400 g marhahús
zöld petrezselyem
200 ml olaj
3 paradicsom
1 kanál liszt
4 kanál tejföl

Elkészítési mód:

Megpucoljuk a paprikákat, majd hagyjuk lefolyni róla a vizet. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, rizst és a paradicsomszószt. Hagyjuk a tűzön 5 – 10 percet. Miután kihűl, adjuk hozzá a húst, petrezselyem zöldet és fűszerezzük tetszés szerint. Töltsük meg ezzel a kompozícióval a paprikákat.

A paradicsomot vágjuk két részre, a belsejét tartsuk meg a szószhoz, a fél paradicsommal pedig zárjuk le a paprikákat. Helyezzük el a paprikákat egy edénybe, töltsünk rá vizet, adjunk hozzá babérlevelet, és lassú tűzön kezdjük el melegíteni.

A szósz elkészítése: A paradicsomot reszeljük le, adjuk hozzá a töltött paprika levét, egy kanál lisztet. Hagyjuk, hogy mindez felfőjön, majd adjunk hozzá tejfölt. Tálaljuk a paprikára öntve. Jó étvágyat!

Nagy Melinda

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!