Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szezonzöldségek idején próbáljunk minél több vitamindús táplálékot fogyasztani. Együnk reggeltől-estig zöldséget sülve, főve, párolva, hiszen nagy szüksége van a szervezetünknek a különböző vitaminokra. Készítsük el az alábbi szépséges finomságot.

41029_share

Hozzávalók a szószhoz: egy apróra vágott hagyma, két sárgarépa, egy kiskanál vaj, egy kanál olívaolaj, egy pár apróra zúzott fokhagyma, egy sárga, egy piros és egy chilipaprika apróra vágva, 800 gramm apróra vágott konzerv paradicsom, egy teáskanál provencei fűszerkeverék, apróra vágott friss bazsalikom, só, bors.

Hozzávalók a zöldségkoszorúhoz: két sárga cukkini, két zöld cukkini, két kisebb padlizsán, hat paradicsom.

Hozzávalók az ízesítéshez: két evőkanál olívaolaj, egy teáskanál apróra vágott fokhagyma, egy teáskanál friss kakukkfű, só és bors.

Elkészítés: A “legnehezebb” dolgunk az lesz, hogy egy csomó zöldséget kell felvágnunk. A paprikákat előre süssük meg tűzön, majd tisztítsuk meg, és vágjuk fel. A sültpaprika különleges ízt fog adni a lecsónknak.

Az olívaolajon és a vajon pirítsuk meg és pároljuk az alapszószhoz a hozzávalókat, majd, amikor készen van, készítsünk pépes turmixot belőle. Ezt tegyük egy nagyobb serpenyő aljába, majd karikázzuk rá a zöldségkoszorúhoz szükséges hozzávalókat.

Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg a a fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, só és bors keverékéből készült öntettel. Fedjük le fóliával, és kb. 3 órára tegyük sütőbe, míg szépen megpuhul és összeállnak az ízek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!