KezdőlapReceptekLevesekVietnámi leves csirkehússal

Vietnámi leves csirkehússal

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Hozzávalók

(4 porció)

Szárított rizstésztára és egy kb. 900 g-os grillcsirkére lesz szükségünk, valamint:

– 1,5 l csirkealaplé

– 2 kiskanál reszelt gyömbér

– 1 teáskanál fokhagymakrém



– 60 ml halszósz

– 1 evőkanál apróra vágott citromfű

– 1 teáskanál chiliszósz

– 4 zöldhagyma, vékonyra szeletelve

– 100 g szárított rizstészta

– 400 g eltépkedett csirkehús

– 80 g babcsíra

– 1 csokor mentalevél

– 1 csokor korianderlevél

Elkészítése

A csirkealapléhez adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a halszószt a citromfüvet, majd forraljuk el. Ezután kis lángon főzzük további 8 percig. Végül a tűzről levéve keverjük hozzá a chilikrémet és a hagymát. Amíg fő a leves, a tésztát tegyük egy tűzálló tálba, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, amíg megpuhul. Végül a tésztát szűrjük le.

A megfőtt rizstésztát osszuk el a leveses tálakban, majd erre kerül a csirkehús, végül merjük rá a levest. Babcsírával, mentával és korianderrel megszórva tálaljuk.

Adagonként 2 g zsírt, 552 kJ (132 kcal) energiát tartalmaz.

Elkészítési idő: 30 perc.

Jó étvágyat!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet