(4 porció)
Szárított rizstésztára és egy kb. 900 g-os grillcsirkére lesz szükségünk, valamint:
– 1,5 l csirkealaplé
– 2 kiskanál reszelt gyömbér
– 1 teáskanál fokhagymakrém
– 60 ml halszósz
– 1 evőkanál apróra vágott citromfű
– 1 teáskanál chiliszósz
– 4 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
– 100 g szárított rizstészta
– 400 g eltépkedett csirkehús
– 80 g babcsíra
– 1 csokor mentalevél
– 1 csokor korianderlevél
Elkészítése
A csirkealapléhez adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a halszószt a citromfüvet, majd forraljuk el. Ezután kis lángon főzzük további 8 percig. Végül a tűzről levéve keverjük hozzá a chilikrémet és a hagymát. Amíg fő a leves, a tésztát tegyük egy tűzálló tálba, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, amíg megpuhul. Végül a tésztát szűrjük le.
A megfőtt rizstésztát osszuk el a leveses tálakban, majd erre kerül a csirkehús, végül merjük rá a levest. Babcsírával, mentával és korianderrel megszórva tálaljuk.
Adagonként 2 g zsírt, 552 kJ (132 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 30 perc.
Jó étvágyat!