Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 1 kg húsos paprika, 2 kg gogos paprika, 1 kg hagyma lehetőleg fehér, 700 ml olaj, babérlevél, szemes bors, 1l paradicsomlé, tartósítószer, 2 nagykanál méz.
Elkészítése: a padlizsánt sütőlapon megsütjük, megpucoljuk. Ugyan úgy megsütjük a paprikákat is, sütés után megpucoljuk. Amíg sül a paprika apróra vágjuk a hagymát és az olajban megdinszteljük. A padlizsánt, a paprikát apróra daráljuk, vagy turmixoljuk. Ezután beletesszük a dinsztelt hagymába, ráöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, addig főzzük, amíg a lefő a leve, ezután megsózzuk tetszés szerint, beletesszük a két kanál mézet. Forrón befőttes üvegekbe tesszük, olajat töltünk a tetejére, hozzáadunk egy késhegynyi tartósítószert. Lekötjük majd egymás mellé rakva, ruhával lefödve lehűtjük