A friss, édes, ropogós zöldborsónál finomabb csemege nincs is, azonban most így tavasszal be kell érnünk a fagyasztottal is. Ez utóbbi, azért szinte veri a frissen szedett változatot, főleg, ha pitét készítünk belőle.
Ajánljuk melegen, hidegen, ebédre, vacsorára, ha marad, reggelire is kitűnő.
Hozzávalók:
300 gramm liszt, 200 gramm margarin, 1 tojás, 2-3 evőkanál hideg víz, só, 150 g fagyasztott zöldborsó, 200 gramm juhtúró, 70 gramm feta, 50 gr + 30 gramm reszelt sajttal megszórjuk, 1/2 piros kaliforniai paprika, 100 gramm füstölt színhús, 3 tojás, 2 evőkanál tejföl, bors, szárított kakukkfű.
Elkészítés: A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a kockára vágott margarint, a tojást, a vizet, a sót, és jól gyúrjuk össze. Fedjük le fóliával egy-két órára, tegyük a hűtőbe. A legjobb, ha előző este gyúrjuk be, és csak másnap fogunk neki sütni.
A füstölt húst és a piros paprikát vágjuk kockára, a borsót tegyük két-három percre lobogó vízbe, majd szűrjük le.
A tésztát nyújtsuk vékonyra, tegyük egy kör alakú kivajazott formába, hagyjuk tíz percet sülni. Közben keverjük össze egy tálban a borsót, a füstölt húst, a tojásokat, a fetát, a tejfölt, paprikát és a túrót, majd tegyük rá a villával megszurkált tészta tetejére.
Kb. 5 perc sülés után, reszeljük rá a szárazsajtot, és hagyjuk, míg aranybarna lesz.
Fotó: bucataras.ro