KezdőlapVilág10.000 fát ültetett el 10 év alatt egy vak férfi és kéz...

10.000 fát ültetett el 10 év alatt egy vak férfi és kéz nélküli barátja!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy kínai folyó partján tíz év leforgása alatt csoda történt: Jia Haixia és Jia Wenqi tízezer fát ültetett el. Ráadásul úgy, hogy az egyik férfi vak, a másiknak pedig hiányzik mindkét keze.

faultetes1

A két barát teljes mértékben kiegészíti egymást, ugyanis egyikük a szem, a másik pedig a kéz – így teljesek ők. Egyikőjük fogyatékossága miatt nem tudott munkahelyet találni, így kitalálták, hogy egy három hektáros csupasz területre zöld erdőt varázsolnak.

2001-ben találkoztak először, és ekkor határozták el, hogy mindenben segíteni fognak egymásnak az érvényesülés érdekében. Haixia egyik szemére hályog lett, a másik szemét egy munkabaleset során veszítette el, így egyáltalán nem lát. Wenqi pedig hároméves korában egy baleset során mindkét kezét elveszítette.

Az ültetési terv ötletét az adta, hogy Haixia fia egyszer hazament az iskolából, és azt mondta, hogy ő is szeretne narancsot enni akárcsak az osztálytársa.

faultetes2

„Ekkor elhatároztam, hogy mindent megteszek azért, hogy a gyerekem saját narancsot ehessen” – meséli a férfi.

Kezdetben földet akartak bérelni, de mivel annyira szegények voltak, az állam ingyen adta nekik a területet. A két férfi miden reggel hétkor indult, hogy teljesítse küldetését. Pénzük nem volt facsemetére, ezért ők kellett összegyűjtsék a dugványokat. Ez számukra egy nehéz feladat volt, hiszen egyikük vak, a másiknak pedig keze nincsen.

faultetes3

Haixia összegyűjtötte a csemetéket, és kiásta a gödröket, Wenqi pedig a lábát használta hozzá, hogy megöntözze a csemetéket. A munka lassan haladt, de a két férfi kitartó volt, hiszen a jövő nemzedéke számára is ültették a csemetéket. Tíz év alatt 10.000 fát ültettek.

faultetes4

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet