KezdőlapVilág40 évesen ment nyugdíjba a milliomos nő, de 5 hónap után visszament...

40 évesen ment nyugdíjba a milliomos nő, de 5 hónap után visszament dolgozni, mert unta magát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Allison Esposito Medina egy New York-i vállalkozó, aki több mint egy évtizeden át építette a karrierjét, és többek között olyan vállalatoknak dolgozott, mint a Foursquare és a Google.

Allison 2014-ben megalapította saját vállalkozását, a Tech Ladies-t, amivel az volt a célja, hogy segítsen az ezen a területen dolgozó nőknek munkát találni és fejlődni. Gyakorlatilag a nulláról kezdte, de idővel egy több millió dolláros céget épített ki.

Büszke volt a teljesítményére, ugyanakkor az élete majdnem teljes egészében csak munkából állt, és semmi másra nem maradt ideje, ami egy idő után kiégéshez vezetett. Végül 2021-ben eladta a vállalkozását, de még egy évig maradt, hogy segítsen az átállásban.

2023-ban azonban, amikor betöltötte a 40-et, úgy döntött, nyugdíjba vonul, amit meg is engedhetett magának, mivel bőven volt megtakarított pénze. De alig 5 hónappal később újra dolgozni kezdett, mert úgy érezte, a munka nélkül nem teljes az élete – írta a CNBC.com.

Miután nyugdíjba ment, a férjével New Yorkból New Jersey-be költöztek, és életében először rengeteg szabadideje volt. Kertészkedni kezdett, edzett, és hosszú sétákat tett új barátokkal. Hetente néhány órát önkénteskedett egy helyi ingyen konyhán, valamint egy állatmenhelyen, ahonnan egy Addie nevű kutyát is örökbefogadott.

De hiányzott neki a munkája kreatív része, és rájött, hogy az, hogy korán nyugdíjba vonult, nem a megfelelő választás volt a számára. „Bár élveztem az új hobbijaimat, nem éreztem úgy, hogy olyan kihívások előtt állnék, mint amikor egy startup vállalatot vezettem” – mondta.

Annak idején heti 80 órákat dolgozott, és ehhez a rutinhoz nem akart visszatérni, de azt tudta, hogy hiányzik neki a munka, és volt is egy ötlete, amit szeretett volna megvalósítani. Létrehozott egy online közösséget és kisállat termékfelfedező platformot, Juniper néven.

„Az igazság az, hogy korábban sosem volt egyensúly a munkámban, de most tartoztam magamnak annyival, hogy megpróbálom” – magyarázta.

„Amikor a Tech Ladies-t vezettem, még egy 15 perces szünetet is lehetetlennek éreztem. Az volt a rögeszmém, hogy nincs időm, miközben jobban oda kellett volna figyelnem arra, hogy hova fektetem az energiámat, és hogy érzem magamat tőle” – mondta, hozzátéve, hogy a legértékesebb lecke, amit megtanult, az volt, hogy nem szabad várni a nyugdíjas éveinkig azokkal a dolgokkal, amikre vágyunk.

Alapvetően 3 kérdést tett fel magának, és a válaszok segítettek abban, hogy nagyobb egyensúlyt teremtsen a munkája és a magánélete között.

A kérdések a következők voltak:

1. Ha nem kellene dolgoznod, mi van azon dolgok listáján, amit szívesen csinálnál, és ami örömet okoz neked?

2. Hány órát töltenél el hetente, hogy ténylegesen ezekkel a dolgokkal foglalkozz?

3. Milyen kötelezettségekről tudnál lemondani, hogy több időd és energiád legyen ezekre a dolgokra?

Allison jelenleg 40 órát dolgozik hetente, és bár nagyon élvezi a munkáját és továbbra is célja sikerre vinni új vállalkozását, a sikerről alkotott elképzelései megváltoztak, és már nem hajlandó feláldozni az egészségét és a szabadidejét, valamint azokat a dolgokat, amik örömet hoznak a számára a munkája kedvéért.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet