Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Napjainkban kevés az az ember, aki képes arra, hogy beismerje, ha tévedett, és bocsánatot kérjen. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nem feltétlenül kell bocsánatot kérni, és ha egészséges önértékeléssel rendelkezel, akkor tudod, hogy mikor minek mikor van a helye és ideje.

6 olyan helyzet, amikor, ha úgy érzed, jól cselekedtél, nem kell bocsánatot kérned!

1. Saját érzelmek kimutatása

Vannak olyan emberek, akik egy kicsit érzelmesebbek az átlagnál, és könnyen felszínre bukkannak az érzéseik. Soha ne kérj bocsánatot azért, ha egy pozitív érzést közvetítesz egy kevésbé érzelmes ember felé, akkor sem, ha furán néz rád. Ne legyen bűntudatod a saját érzéseid miatt.

2. Státusz

Van, amikor egy nő elkezd magyarázkodni, hogy miért nincs férjnél, vagy miért lakik még mindig a szüleivel együtt. Soha senkitől nem kell bocsánatot kérned, nem a te hibád, hogy férjnél vagy, vagy nem. Mindenki a legjobb belátása szerint irányítja a saját életét, és ezért nem kell mástól bocsánatot kérni.

3. Hobbi és kedvtelés

Számos olyan hobbi van a világon, ami a társadalom által nem igazán elfogadott. Ne foglalkozz azzal, hogy mit gondol a szomszéd a kedvenc időtöltésedről. Egészen addig, amíg nem zavarod őt, semmi köze hozzá. A lényeg, hogy jól érezd magad, el kell fogadjanak olyannak, amilyen vagy.

4. Hiányosságok

A világon nincs tökéletes ember, ha más nem is, mindenkinek van valami testi hibája, ami eltér az átlagtól. Pl. görbe lábak, elálló fülek, szélesebb csípő stb. Mindenki vonzó a maga módján, soha ne kérj bocsánatot csak azért, mert más a hajad, a füled, vagy a szád, mint a többségé.

5. Öltözködés

Megvan a saját öltözködési stílusod, de egy kicsit különbözik, mint, amilyet a többség visel. Senkinek sincs joga kritizálni az öltözködésed, sem a szüleid, sem a tanáraid, de még a rokonok sem szólhatnak bele, hogy miben érezd jól magad. Úgysem tudsz mindenkinek megfelelni, a lényeg, hogy érezd jól magad, és maradj önmagad.

6. Életszínvonal

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egyszerre legyen drága autója, jó munkahelye, és összkomfortos lakása. Van, aki jó munkahelyen dolgozik, de szeret utazni, ezért a luxus ház helyett inkább arra költ, hogy világot lásson. Mindenki arra költi a pénzét, amire szeretné, ezért senkitől sem kell bocsánatot kérned.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!