Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A téli időszak a befele fordulás, az önvizsgálat, a belső harmónia megtalálásának időszaka. A kérdés, hogy vajon mennyire van ez így. Ezért most következzen 9 olyan életigazság, amelyről gyakran megfeledkezünk.

9 igazság az életről, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni!

1. Mi is a természet gyermekei vagyunk

Az elmúlt 200 évben mi, emberek alaposan eltávolodtunk a természettől. Egyrészt, folyamatosan feléljük a természeti erőforrásokat, azt gondolván magunkról, hogy a mi vagyunk az uralkodó faj a bolygón, és mindent a hatalomnak, a pénznek rendelünk alá, és már nem a természet ciklikus körforgása szerint élünk.

2. Minden, pozitívumra épülő emberi közösség, kapcsolat érték

Még ma is élnek olyan törzsek, emberi közösségek, ahol a kapcsolatoknak, rangoknak nagyon fontos szerepük van. És bizonyos szabályok betartása az egész törzs fejlődésére pozitív kihatással van. A nyugati civilizációban élő emberek egyre inkább kezdik elfelejteni, hogy mit jelentenek az igazi emberi kapcsolatok.

3. Minden embernek van egy egyéni és kollektív célja

A legtöbbünk nem tudja egyértelműen meghatározni, hogy mi a célja az életben, csak egy képzelt valóságban élünk, nem figyelve oda az igazi érzésekre, vágyakra.

4. Mindent a szeretet ölel át

Sokunk életében első helyen szerepel a munka, mert csak akkor élhetünk teljes életet, és a családunknak akkor tudunk megadni mindent, ha pénzt, lehetőleg sok pénzt keresünk. A szeretetről azonban gyakran megfeledkezünk, és ez nagy hiba.

5. A megbocsátással elsősorban magunknak teszünk jót

Elfelejtettük azt is, hogy mit jelent a megbocsátás. Ez nem más, mint hogy felszabadítjuk magunkat a lelki terheink alól, és többé nem azzal foglalkozunk, hogy ki mit és miért mondott, hanem a figyelmünket a pozitív dolgok felé fordítjuk.

6. A szabadsághoz mindannyiunknak joga van

Emlékezzünk arra, hogy szabadnak születtünk, és ehhez jogunk van. Nekünk kell eldöntenünk, hogy mit akarunk megvalósítani az életünkben, kik legyenek a barátaink, és milyen foglalkozást válasszunk magunknak.

7. Elfelejtettünk bízni magunkba

Az emberek többsége jobb életre vágyik, és ez többé-kevésbé meg is valósul, viszont egyre nő azoknak a tábora, a jólét ellenére, akiknek csökkent az önbizalma, az önértékelése. Egyszerűen elfelejtettünk bízni magunkban.

8. Elfelejtettük azt, hogy az erő belülről fakad

Több évtizede, hogy nincsenek Európában háborúk, konfliktusok, mégis azt érezni, hogy az emberek egyre jobban félnek valamitől, bizonytalannak érzik a helyzetüket. Ez azért van, mert megfeledkeztünk arról, hogy az erő ott van bennünk és képesek vagyunk arra, hogy jobbá tegyük az életünket.

9. Megfeledkeztünk az egyszerűségről

Az élet körülöttünk bonyolulttá, sokrétűvé és átláthatatlanná vált, amihez mi is hozzájárulunk nap mint nap. Pedig jobb lenne, ha megszabadulnánk minden haszontalan tárgytól, és a jövőbe az egyszerűségre törekednénk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!