Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha megkérdezel egy kisfiút, hogy mi szeretne lenni, ha megnő, akkor nagy az esély, hogy azt válaszolja, hogy űrhajós. Ezzel így van a 9 éves Jack is, aki édesapjával felfedezett egy álláshirdetést, amit a NASA tett közzé, amelyben a Planetary Protection Office részlegre kerestek munkatársat, és Jack úgy gondolta, hogy ő lesz a megfelelő ember erre a feladatra, így tollat és papírt ragadott, majd levelet írt.

Egy 9 éves levelet írt a NASA-nak, amire frappáns választ kapott az űrhajózási hivataltól!

Arra a kérdésre, hogy miért ő a legalkalmasabb a feladatra, Jack közölte, hogy remek hivatalnok válna belőle a NASA-nál, mivel van tapasztalata ezen a téren, hiszen a lánytestvére szerint olyan mint egy földönkívüli.

Jack levelében arra is kitér, hogy az, hogy még negyedikes, nagyon pozitív dolog, hiszen így sokkal jobban el tudja majd sajátítani a földönkívüliek gondolkodásmódját, ezzel pedig nagy szolgálatot tesz a NASA-nak abban, hogy sikeresen megvédje a bolygót egy esetleges űrlény-támadással szemben.

És Jack érvei itt még nem értek véget, hiszen közölte, hogy az összes földönkívüliekről szóló filmet látta már, ezért van már némi “tapasztalata”. A a levelet végül úgy írta alá, mint Jack Davis, a galaxis őre.

When 4th grader and self-proclaimed “Guardian of the Galaxy”, Jack, wrote to us about applying for a job, we replied: http://go.nasa.gov/2ffZnDK

Geplaatst door NASA – National Aeronautics and Space Administration op Vrijdag 4 augustus 2017

Az igazi szenzáció akkor kezdődött, mikor a NASA Planetary Science Division részlegének igazgatója, James L. Green személyesen válaszolt a kisfiú levelére, sőt telefonon fel is hívta, hogy megköszönje neki, hogy az álláshirdetésnek sikerült ennyire felkeltenie a figyelmét.

A levélben az igazgató elmondta, hogy a NASA mindig is lehetőséget fog biztosítani a jövőben szakemberek, tudósok, kutatók, mérnökök számára, és arra biztatta Jack-et, hogy tanuljon szorgalmasan, és majd egy napon lehet, hogy a NASA-nak dolgozhat.

A kisfiú megfogadta a tanácsot, és azt mondta, hogy mikor befejezi a tanulmányait, már komolyan jelentkezni fog az említett állásra.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!