Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy brazil férfi amiatt került kórházba, mert elviselhetetlen fájdalmat érzett a sarkában, valahányszor megtett egy lépést. Hosszas és aprólékos vizsgálatok nyomán az orvosok végül kijelentették, a férfi egy különleges, ritka betegségben szenved, melyről az utóbbi 60 évben mindössze 26 esetet jegyeztek fel a világon.

Általában egy szőrszál egyáltalán nem jelent veszélyt az ember egészségére, mint ahogyan nehéz elképzelni azt is, hogy pokoli fájdalom forrása lenne. Egy brazil férfi azonban egyike azon keveseknek ezen a világon, akiknél a lehetetlen is lehetségessé vált: szőrszál nőtt a sarkán, ami bizony elviselhetetlen fájdalmat okozott neki – adja hírül a Live Science.

Amikor a férfi jelentkezett a kórház sürgősségi osztályán, és részletesen körülírta a panaszát, az orvosok első reakciója a meglepődés volt. Megvizsgálták, de nem tudták azonosítani a fájdalom forrását. Végül egy mikroszkóp leplezte le a szőrszálat, mely minden baj okozója volt.

A betegség, melyre e aprócska kis hajszál utal, a lehető legritkább, amiről az orvostudomány mindmáig viszonylag kevés adatot ismer. Világszerte ugyanis csupán 26 hasonló esetet regisztráltak.

A Sao Paolo Egyetem szakemberei a következő magyarázatot adták a férfi panaszaira: a bőrbe hatolva (vagy inkább onnan kinőve) a szőrszál olyan, mint egy tüske. Mozgás során ide-oda mozog a bőr szöveteiben, és mivel a sarokban rengeteg idegvégződés található, ezeket ingerelve valóban komoly fájdalmat okoz.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!