Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ez a gyönyörű puma valaha arra kényszerült, hogy egy állatkertben éljen, de szerető lelkek megmentették a bezártságtól, és most olyan, akár egy elkényeztetett házimacska.

Messi egy több mint 40 kilós puma, aki Maria és Aleksandr Dmitriev egy hálószobás lakásában él az orosz Penza városában.

Messi beteges, nyolchónapos kölyökként vonta magára Maria és Aleks figyelmét a penzai Saransk Állatkertben.

Azóta küzdött egészségügyi problémákkal, amióta az állatkert öt hónappal korábban megvásárolta. Messi fogságban született, két testvérével együtt.

Mivel aggódtak az egészségéért, Maria és Aleks megkérdezték az állatkert vezetőjét, megvásárolhatnák-e az állatot. Legnagyobb meglepetésükre az állatkert igennel válaszolt.

„A férjem mindig is szeretett volna egy hiúzt, de pumára soha nem gondolt” – mondta Maria, aki beszámolt róla, mennyire szereti a férje a nagymacskákat. „Nehéz megmagyarázni, de úgy gondoljuk, hogy ez a puma a sorsunk része.”

Messi egészségügyi problémái miatt kisebb volt az átlagos pumáknál, és rengeteg orvosi ellátásra és figyelemre volt szüksége. A pár komolyan vette a „szülői” feladatokat, és hazavitték a kölyköt, hogy talpra állítsák.

Nagy szeretettel és szorgalommal gondoskodtak új, nehézsúlyú kedvencükről, és a kölyök visszanyerte az egészségét. Ennek ellenére, korábbi rossz egészségi állapota miatt Messi egy vadon élő puma méretének mindössze kétharmadát teszi ki.

Néhányan arra buzdították a házaspárt, hogy küldjék el a pumát egy vadonélő állatokkal foglalkozó menedékhelyre. Aleksandr és Maria azonban azt mondják, hogy Messi nem élné túl a vadonban. Azonban azt is hozzá kell tennünk, hogy a pár senkit nem biztat arra, hogy pumát, vagy más nagymacskát tartsanak háziállatként: Messi kivételes eset, mert rendkívül szelíd, nyugodt és beteges természet.

A szokatlan család népszerű Instagram-fiókot vezet, ahol dokumentálja a növekvő puma rendkívüli mindennapjait szerény hajlékukban. „Olyan, akár a többi macska.” – jegyezte meg Aleksandr. „Rendelkezik egy közönséges házimacska minden tulajdonságával.”

„Fogalma sincs róla, mekkora sztár, hála Istennek, mivel a sztároknak általában nagy igényeik vannak… Nem részesül különleges bánásmódban. Azt eszi, amit mi is, és velünk együtt alszik.

Szeretünk téged, Messi.” – mondta a “macska” gazdája.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!