KezdőlapVilágÉrdekességek a kajáról

Érdekességek a kajáról

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Attól a pillanattól kezdve, hogy megfogantunk, egészen addig, amíg távozunk az élők sorából, a szükséges energiamennyiséget a táplálékból nyerjük.

Az idők folyamán természetesen akadtak szép számmal félreértések, tévhitek, az elfogyasztott élelmiszerekkel kapcsolatban csakúgy, mint ritkán hangoztatott tények. Ezúttal az élelmiszerek világából gyűjtöttünk kuriózumokat, szám szerint tizenkettőt:

1. A Föld népességének fele a rizsre tekint elsődleges táplálékként.

2. A fast-food nem egy modern fogalom! Az egyiptomiak és a görögök is rendelkeztek hasonló berendezkedéső gyorsbüfékkel. Az iparosítást és a tömeges méretű elterjedés köthető csupán a modernizációhoz.

3. A sültkrumplit George Crum, észak-ameriak őslakos találta fel.



4. A fagylalt Kínából származik, és eredetileg tiszta tejből készítették.

5. A franciák évente kábé 500 millió csigát fogyasztanak el.

6. Egy liter ivóvíz több mint 100 000 baktériumot tartalmaz. Természetesen ezek nagyrésze nem tekinthető károsnak.

7. A fagyasztott gyümölcsök több vitamint tartalmaznak, mint azok, amelyek természetes levegőn vannak tárolva. Egyszerű: a természetes levegőn folyamatosan veszítenek vitamintartalmukból.

8. A fogyasztásra termesztett kávé a 18. század közepén lett kitenyésztve.

9. Hidegben könnyebben megéhezünk, mint kellemes hőmérsékletben.

10. A tej természetes napfényben történő tárolása közben egy nap alatt akár a felét is elveszíti a B vitamin tartalmának.

11. Mennyi kalóriát tartalmaz fél kiló zsír? 3700

12. Miért szolgálnak fel a hal mellé citromot? Eltekintve az ízvilágtól, valamikor ezt azért tették, mert úgy tudták, hogy a citrom képes feloldani az apró, félrenyelt halcsontokat, szálkákat.

Bévé

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet