Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy férfi az üzletben vásárolt, és meglátott egy 5 éves gyereket, amint egy babát szeretett volna magának. Amikor odament hozzá, a gyerek hihetetlen dolgokat mesélt neki.

szomoru-kisfiu-macival

“Egy boltban sétáltam, amikor megpillantottam egy kisfiút, aki éppen az elárusítóval beszélgetett. Sajnálom, de nincs elég pénzed ahhoz, hogy meg tudd venni ezt a babát” – közölte vele a bolti eladó.

Amint közelebb értem hozzá, a gyerek rámnézett és ezt kérdezte: “Uram, segítene, hogy megszámoljuk a pénzem? Úgy tűnik, nem elegendő arra, hogy megvásároljam ezt a babát.”

Közösen megszámoltuk a pénzét, az érméket tette egyik tenyeréből a másikba, de végén szomorú eredményre jutottunk.

“Valóban nincsen elég pénzed a babára, kicsim” – mondtam neki.

A gyerek továbbra is fogta a kezében a babát, és állt tanácstalanul.

“Ez az a baba, amit a kishúgom nagyon szeretett volna. Gondoltam megveszem neki születésnapjára, és odaadom anyának, hogy, amikor találkozik vele oda tudja adni” – mondta és a szeme megtelt könnyel.

Figyelmesen hallgattam, nem értettem pontosan, hogy mit akar mondani.

“A húgom elment a Mennybe, találkozni az angyalokkal. Apa azt mondta, hogy nemsokára anya meglátogatja őt. És gondoltam, hogy ő talán elvihetné neki a babát, hogy, majd mindig emlékezzen rám” – mondta a kisfiú.

A szívem majd megszakadt a könnyes szemű kisfiú történetétől.

“Mikor eljöttem az üzletbe, mondtam apának, hogy sietek, jövök rögtön, mondja meg a maminak, hogy várjon meg” – mondta a gyerek.

Gyorsan benyúltam a pénztárcámba, kivettem belőle egy kevés pénzt, úgy, hogy ő ne lássa, és mondtam, számoljuk meg újra a pénzét, hátha az előbb eltévesztettük. Újraszámoltuk, ezennel pont elég volt a babára, és még maradt is egy kevés.

“Köszönöm. Az este imádkozáskor azt kívántam, hogy mikor felkelek, meg tudjam venni a babát a kishúgom. Úgy látszik, teljesült a kívánságom. Szerettem volna, még anyának venni egy fehér rózsát, mert ez a kedvenc virága, de ezt már szégyelltem kérni. A jóisten kitalálta a gondolatomat” – mondta a gyerek, majd még egyszer megköszönte, hogy segítettem.

Amint kiléptem az üzletből, mintha az egész világ megváltozott volna. Majd eszembe jutott, hogy pár napja olvastam az újságban, hogy egy anyát és kislányát elütötte egy részeg kamionos. A kislány helyben meghalt, az anya kritikus állapotban kórházban fekszik. Pár nappal később ismét szomorú hírt találtam az újságban, az anya is meghalt. Vettem egy csokor fehér rózsát, és elmentem a temetésére. Ott állt az ötéves kisfiú könnyes szemekkel, a koporsón feküdt az egy szál fehér rózsa, és, a baba, amit közösen vettünk.

A szívem majd megszakadt, és abban a percben az életem örökre megváltozott.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!