Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Miért kerülik az indiai nők a fekete ruhák viselését?

Indiában mindenhol élénk árnyalatok vesznek körül. Nem kell megvárnia a Holi-t, a Színfesztivált, hogy a vörös, a sárga, a lila és rózsaszín ragyogjon az utcákon. És itt senki sem kerülheti el a szín áradatot, különösen nem az indiai nők, akik csak kivételes esetekben viselnek fehéret, feketét viszont egyáltalán nem.

De miért viselnek az indiai hölgyek annyi színes ruhát, és vajon miért kerülik a fekete színt?

Úgy tűnik, hogy az indiai babonában, a fekete, a gonosz, a negatív és a tehetetlenség színe. A haragot, a sötétséget szimbolizálja, és az energiahiányhoz meg a halálhoz kapcsolódik. A gonosz fekete színét az ellene való küzdelem során használják, ami a csecsemők arcára festett fekete pontban nyilvánul meg, azért, hogy távol tartsák tőlük a tisztátalan és sötét gonoszt.

Másrészt a fehér, számukra a szín hiányát jelenti. Az özvegyek a temetéseken viselnek fehéret, az összes örömről való lemondás jeleként.

De mit is jelentenek az élénk színek Indiában?

A piros az erőszakot, a tüzet és ezáltal a tisztaságot szimbolizálja – Indiában a tűznek ugyanis tisztító erényeket tulajdonítanak. Ez a menyasszony szárijának is a színe, szimbolizálva az érzékenységet, a termékenységet és a jólétet.

A piros szín viselése azt jelzi, hogy viselője feladta a világot, és számára a szentlét keresése a cél.

A kurkuma sárga színe a szentséget jelképezi, a kék a Krisna Istennel társul, a zöld pedig a megújulást és az örömöt jelenti.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!