KezdőlapVilágEzt jelenti, ha egy férfinak ki van festve CSAK az egyik körme

Ezt jelenti, ha egy férfinak ki van festve CSAK az egyik körme

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egyre gyakoribb jelenség, hogy a férfiak kifestik az egyik körmüket – nem számít, hogy melyik kezük, melyik ujját, és milyen színűre – és ez nem egyszerű divatirányzat, hanem egy jótékonysági kezdeményezés.

Minden 2013-ban kezdődött, amikor Elliot Costello, egy ausztrál szociális vállalkozó találkozott egy Thea nevű 10 éves kislánnyal egy kambodzsai árvaházban.

Thea két éven át fizikai és szexuális bántalmazásnak volt kitéve egy árvaházban, és az ellene elkövetett erőszak mély nyomokat hagyott benne. A világ Elliotnak köszönhetően ismerte meg a kislány történetét.

Fotó: Polished Man

Thea élete kezdetben jól alakult. Szerető családban született és nevelkedett, de amikor az édesapja váratlanul elhunyt, a család anyagi válságba került, mivel a férfi volt az egyetlen kenyérkereső.

Miután az édesanyja már nem tudott gondoskodni róla, a kislány árvaházba került, ahol az igazgató két éven át minden egyes nap bántalmazta őt. Theát végül áthelyezték egy másik árvaházba, Phnom Penhben, amelyet a Hagar International vezetett, és itt ismerte meg őt Elliot Costello.

A 10 éves kislány mindazok ellenére, amin keresztülment, örömet és pozitivitást sugárzott, és Elliot gyorsan kötődni kezdett hozzá. Thea körmei mindig ki voltak lakkozva, és egy nap a kislány megkérdezte, hogy kifestheti-e Elliot körmét is.„Ahogy kifestette az egyik körmömet, biztosítottam róla, hogy mindig így fogom tartani, hogy emlékezzek rá, és ezáltal a szenvedésére is” – mesélte Elliot.

A Theával való találkozás arra ösztönözte Elliotot, hogy megpróbáljon pozitív változásokat elérni a férfiak körében, hogy kevesebb gyermek essen szexuális visszaélés áldozatául. Az az ötlete támadt, hogy indít egy mozgalmat, amelyben a férfiak kifesthetik az egyik körmüket, hogy kifejezzék a támogatásukat. Ennek szimbolikus jelentése van – az egy kifestett köröm jelképezi azt az ötből egy gyermeket, aki szexuális erőszak áldozatává válik.

Mivel a gyermekek elleni erőszak mintegy 90 százalékáért férfiak felelősek, Elliot meggyőződése, hogy a férfiaknak kell a változás katalizátorának lenniük. Így született meg a Polished Man mozgalom, és azóta számtalan híresség is csatlakozott hozzá.

Az egyik híresség, aki a szervezet szószólója lett, Chris Hemsworth. „PolishedMan-nek lenni nem csak arról szól, hogy férfiként nem felejtesz el virágot venni,vagy mekkora súlyt bírsz felemelni. Hanem arról, hogy nemet mondjunk a gyerekek elleni erőszakra” – magyarázta a sztár.

Zac Efron és a híres szörfös, Kelly Slater szintén azok közé a férfiak közé tartoznak, akik a körmük kifestésével kiálltak a gyermekek elleni erőszak ellen. A kampány kezdetben szerényen indult, de 2014-re már elég nagy figyelmet kapott.

A szervezet most már 10 éve létezik, és továbbra is folytatja a munkát. Eddig 8,7 millió dollárt gyűjtöttek össze, hogy támogassák a traumák megelőzését és a felépülést segítő programokat az Ausztráliában és világszerte.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet