Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A gyűlölet egy erőteljes energia, amely belülről fakad. Ha valaki gyűlöli a férjét, de továbbra is vele marad, és arra számít, hogy majd megváltozik valami – az kissé öntudatlanul és nagyon is rosszul cselekszik.

A Google szerint az emberek havonta kb. 6 ezer alkalommal teszik fel a kérdést: „Utálom a férjemet, mit kell tennem?”, nagyjából 3 ezerszer keresnek rá arra, hogy: „Utálom a feleségemet”, a „Szeretem és utálom” pedig szintén 6 ezerszer fordul elő a keresések között.

Sőt, mi több, a válási statisztikák igencsak megnövekedtek az utóbbi időben. Az emberek elválnak, a családok szétesnek, és a tragédiák, drámák és a szülők spontán boldogságkeresése között a gyerekek kénytelenek felnőni valahogy.

Megtörténhet ennek az ellenkezője is, amikor a válás nem egyszerűen csak szükséges lenne, de létfontosságú, de a nők (vagy olykor a férfiak is) mégis úgy döntenek, hogy megmaradnak ezek között az elviselhetetlen körülmények között, és így a gyerekek is erre a sorsra kényszerülnek.

Amikor először hallottam egy ügyféltől: „Utálom a férjemet, mit tegyek?”, teljesen ledöbbentem és elkeseredtem.

Szerencsére nem az ősidőkben élünk, és nem is valami elmaradott országban – a civilizált válás lehetősége bárki számára elérhető.

A legtöbb házasságot szerelemből, vagy legalábbis kölcsönös szimpátiából kötik meg. De sajnos nem minden házaspárnak adatik meg az a szerencse, hogy hosszú éveken át csodálatos érzésekkel ajándékozzák meg egymást. Előfordul az is, hogy egy nő, aki a házasság kezdetén imádja a férjét, hirtelen rájön, hogy gyűlölni kezdte őt.

Ahhoz, hogy a szerelem és a szimpátia gyűlöletbe forduljanak, a negatív érzéseknek (elégedetlenségnek, csalódásnak, neheztelésnek, stb.) folyamatosan fel kell gyűlniük az ember lelkében.

Különböző okai lehetnek annak, ha egy nő gyűlöli a férjét. A nő férje iránti ellenségeskedése általában annak viselkedésével és hozzáállásával magyarázható és igazolható.

De előfordul, hogy ez az érzés minden különösebb ok nélkül merül fel. Képzeljük csak el: a férj mindent megtesz a családért, soha nem bántja a feleségét, az mégis ki nem állhatja a férfit.

Okok, amiért egy nő utálhatja a férjét

Sok éves házasság után hirtelen rájössz, hogy utálod a férjedet. Mi lehet a hosszú távú kapcsolat titka, és mit kell tennie egy nőnek, hogy átvészeljen minden helyzetet?

Íme néhány javaslat:

1. Ne lepődj meg, de először is elemezned kell a helyzetet

Lehet, hogy összetéveszted a gyűlöletet a fáradtsággal, a stresszel vagy a szorongással. Lehet, hogy túl sok idődet elrabolja a munka, vagy a gyerekek annyira elviselhetetlenek, hogy állandóan pihenésre van szükséged. De ahogy egy perc nyugtod lenne, a szeretett férfi rögtön bosszantani kezd valamivel.

Ebben az esetben nem az utálat, hanem a kimerültség a botrány oka. Amint sikerül kipihenned magad, az érzelmi állapotod stabilizálódik, és a család élete is visszatér a normális kerékvágásba. Ha azonban ezek a dühkitörések nem magyarázhatók mással, mint utálattal, akkor az már olyan probléma, amit kezelni kell.

2. Ellenőrizd, hogy érzed magad

Lehet, hogy a férjed megbántott valamivel, és te nem tudsz megbirkózni az ezzel kapcsolatos negatív érzéssel. Képzeld el az életedet a férjed nélkül. Hunyd be a szemed, és képzeld el ezt a helyzetet. Így biztosan megérted majd, mit érzel, és kiderül, hogy az utálatod valóban olyan erős-e.

3. Tanulj meg megbocsátani

Sok nő egészen egyszerűen türelmetlen és intoleráns mások hiányosságaival szemben. Lehet, hogy a férjednek idővel egyre több hiányossága van (kevesebbet kezd keresni, vagy udvariatlanabb lesz). Te pedig nem tudsz ezzel szembenézni. Azonban meg kell értened, hogy mindenkinek vannak hibái, még neked is. Ezekkel szembe kell néznünk, meg kell bocsátanunk, és kompromisszumokat kell kötnünk. Ezt csak úgy teheted meg, ha megszabadulsz a büszkeségedtől, és így megszabadulhatsz a gyűlölettől is.

4. Beszélj a férjeddel, és fedd fel, mi az utálatod oka

A negatív hozzáállásod okai lehetnek benned, de a férjedben is. Bárhogy is legyen, ezt mindenképpen meg kell beszélnetek. Ha kölcsönösen értékelitek egymást, nem lesz nehéz megoldani ezt a konfliktust. Az a legfontosabb, hogy őszinte légy, és nyitott maradj bármilyen kritikára.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!