KezdőlapVilágHeti 35.000 forintot kap a férjétől a nő, hogy hagyományos feleség és...

Heti 35.000 forintot kap a férjétől a nő, hogy hagyományos feleség és háziasszony legyen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 28 éves Alyssa arra biztatja a nőket, hogy a saját boldogságuk érdekében térjenek vissza a hagyományos háziasszony szerephez, és ő maga is eszerint az elv szerint él. Férje, az 51 éves Tom az egyetlen kenyérkereső a családban, Alyssa pedig gondoskodik a háztartásról. A pár körülbelül 2 és fél éve van együtt, és jelenleg épp az első gyereküket várják.

Amikor megismerkedtek, még Alyssa is dolgozott és tanult, de miután eljegyezték egymást, azt javasolta Tomnak, hogy ha ő is beleegyezik, inkább otthon marad, és gondoskodik a háztartásról.

„Úgy gondoltam, hogy egy kicsit több figyelmet szeretne kapni a ház körül, az otthonunkban és önmagára vonatkozóan is. Szóval volt egy olyan sanda gyanúm, hogy talán előnyös lenne a kapcsolatunknak, ha otthon maradnék” – mesélte a nő.

Heti 35.000 forintot kap a férjétől a nő, hogy hagyományos feleség és háziasszony legyen
Fotó: Truly/YouTube

Tom korábban nem is gondolta, hogy hagyományosabb kapcsolatra vágyna. „Amíg nem kerültem kapcsolatba Alyval, nem is tudtam, hogy milyen csodálatos, ha egy hagyományos, nemi szerepek szerinti szétválasztással járó kapcsolatban vagyunk” – mondta.

A megállapodásuk előnye, hogy Tom stressz mentesebb, egészségesebb életet élhet, Alyssa pedig úgy látja, hogy ez jobb alternatíva, mint egy olyan munkahelyre támaszkodni, amely nem törődik vele.

”Most, házasan többet keresek, mint amikor a hadseregnél dolgoztam, és ez a legjobb munka, amit valaha is végeztem” – mondja a nő. Közös bankszámlájuk van, Tom biztosítja a megélhetésüket, és az egészségbiztosításuk is közös. Tom megkérdezte, mennyi pénzre lenne szüksége a feleségének hetente, mire ő azt válaszolta, hogy 100 dollárra, azaz 35.000 forintra – ezért ez az az összeg, amit minden héten megkap a férjétől.

Alyssa édesanyja kezdetben ellenezte a kapcsolatukat a nagy korkülönbség miatt, és szinte biztosra vette, hogy nem maradnak együtt sokáig, de amikor látta, hogy a kapcsolatuk komolyabbra fordul, lassan elfogadta azt.

Heti 35.000 forintot kap a férjétől a nő, hogy hagyományos feleség és háziasszony legyen
Fotó: Truly/YouTube

Alyssa aktívan jelen van a közösségi médiában is, és rendszeresen oszt meg tartalmakat ellentmondásos nézeteiről, a kapott reakciók pedig meglehetősen vegyesek. Sokan kritizálják őt, de szerinte ezek a nők többségükben „olyan feministák, akik 30 felettiek és egyedülállók.”

Ő soha nem tartotta magát feministának, sőt, elítéli a feminizmust, mondván: „Szerintem a feminizmus teljes mértékben rossz dolog, a férfiak annyira szeretik a nőket, hogy szerintem úgyis felszabadítottak volna minket, miután teljesen felszabadultak. Egyszerűen csak azon a véleményen vagyok, hogy a feminizmus teljesen felesleges volt, és egy női felsőbbrendűségi mozgalom.”

Többen is azzal vádolták, hogy csak a pénze miatt van idősebb férjével, vagy, hogy lusta dolgozni, de Tom szerint a tény, hogy mindössze heti 100 dollárt kér tőle, és azt is rendkívül felelősségteljesen költi el, éppen elég bizonyíték az ellenkezőjére. Emellett a korkülönbség miatt is kapnak kritikát, valamint azért, mert Alyssa latin-amerikai származású – Tomot többen „fehér felsőbbrendűséggel” vádolják.

Heti 35.000 forintot kap a férjétől a nő, hogy hagyományos feleség és háziasszony legyen
Fotó: Truly/YouTube

A negatív megjegyzések ellenére Alyssa úgy érzi, fontos, hogy terjessze az üzenetét, mivel vannak olyan nők, akiknek a segítségére van.

„Rengeteg pozitív hozzászólás érkezik olyan nőktől, akik úgy érzik, végre észreveszik őket, mert rengeteg otthonmaradó feleség és anya érzi magát haszontalannak, mintha elpazarolták volna a lehetőségeiket, mert ezt az üzenetet kapjuk a világtól” – mondja Alyssa.

A kritika ellenére Alyssa és Tom úgy érzik, ez a kapcsolati dinamika boldoggá teszi őket, és bár nem akarnak gazdasági szempontból közelíteni a házasságukhoz, úgy gondolják, ez a felállás mindkettőjük számára előnyös.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet