Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

December 3-án, vasárnap van az év első és utolsó Szuperholdja.

Fotó: Pixabay.com

Mi is a Szuperhold? A köznyelv szerint akkor alakul ki Szuperhold, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor látható a Földről legnagyobban a Hold.

A kifejezés Richard Nolle asztrológus nevéhez fűződik, aki 1979-ben találta ki, a csillagászok azonban nem használják a kifejezést.

Ahhoz, hogy Szuperhold alakuljon ki két fontos dolognak kell egyszerre teljesülnie, a Hold a legközelebb kell legyen keringési pályáján a Földhöz, és legyen Telihold.

Most vasárnap (azaz december 3-án) Magyarországon 16:14-kor kel majd a Hold és hétfő reggel 6:25-kor nyugszik majd le – érdemes ezekhez közeli időpontot választani a jelenség megfigyelésére.

Kíváncsi vagy spirituális szempontból mire számíthatsz a Szuperhold kapcsán? Ha igen olvasd el a Filantropikum.com cikkét a témában.

Azok, akik érzékenyek a hold fázisaira valószínűleg már a napokban érezték a Szuperhold hatását, ilyenkor az ember érzékenyebb, ingerültebb, felszínre kerülnek a rég eltemetett dolgok.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!