Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

J.L. Hunter Rountree, “a vörös” minden idők legidősebb bankrablója.

91 éves korában bűnösnek vallotta magát egy rablási ügyben, és ezzel a világ legidősebb bankrablójaként tartják számon. 2003-ban egy amerikai bankot rabolt ki a texasi Abilene városban, az Egyesült Államokban. Rountree 2000 dollárnyi bankjeggyel hagyta el a bankot, viszont nem sokkal később letartóztatták, mivel egy szemtanú feljegyezte a Buick számtábláját.

Rountree meglehetősen idős korában kezdte a bankrablást

Az első rablást 1998-ban követte el Mississippiben, Biloxiban található South Trust Bankban, akkor 86 éves volt.

Milyen technikával rabolt?

Más bűnözőkhöz viszonyítva Rountree egyáltalán nem viselkedett erőszakosan. Nyilvánvalóan sem testalkata, sem egészségi állapota nem volt ehhez megfelelő. Az idős férfi határozottan a pulthoz ment, majd a banki alkalmazottnak egy borítékot adott át, amelyben egy papírlap volt, rajta, azon pedig egy vörös felirat állt: “rablás”.

Ezért kapta Rountree a “Vörös” becenevet. Rountree három bankot rabolt ki, minden alkalommal elkapták és végül 12 évre ítéltek egy szövetségi börtönben. Annak idején az idős férfi sikeres üzletember volt, de csődbe ment, amiért a texasi Corpus Christi-t okolta.

Nagyon szeretett volna bosszút állni a bankrendszeren.

Az újságírók kérdésére, miért rabolt bankot az ő korában, azt válaszolta: „Elégedettséggel töltött el. Rohadtul jól éreztem magam.”

J.L. Hunter Rountree, “A vörös” nem tudta leülni a rászabott büntetést, mivel 2004-ben, 92 éves korában elhunyt.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!