Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha nem akarsz elmenni valahová, ne menj. Ha nem akarsz beszélni valakivel, ne beszélj vele. Ha nem akarsz elutazni, mondj le az utazásról. Fölösleges ezen rágódni, újabb és újabb érveket, igazolásokat keresni, tanácsot kérni a szeretteinktől – ezt az érzést nagyon nehéz lenne szavakban megfogalmazni.

Olyan érzés, mintha a teljes lényed ellenezné azt, amire éppen készülsz – egészen egyszerűen nem akarod.

A bölcs emberek bíznak a megérzéseikben. Közéjük tartozott például a híres bankár, John Pierpont Morgan is, aki az utolsó pillanatban visszamondta az utat a Titanicon, mondván: „Nem megyek sehová. Nem tudom miért, de egyáltalán nem akarok ezen a hajón lenni.”

J. P. Morgan mindig hallgatott a megérzéseire, és hatalmas vagyonát is ennek köszönhette. Gyakran nem tudta logikusan megindokolni a döntéseit, de azok mégis mindig helyesek voltak.

A szerencsések közé tartozott ugyanakkor egy egyszerű fűtőmunkás is. Ő ugyan felszállt a Titanicra, de később olvasott egy borzasztó leírást egy hajótörésről, és az első kikötőben leszállt a hajóról. Elvesztette ugyan a munkáját, de életben maradt. Egyébként később újra talált munkát, ugyancsak fűtőként.

Természetesen előfordulhat, hogy amikor lemondunk egy utazásról, vagy egy kapcsolatról, sajnálkozunk az elvesztett pénz, a kihagyott lehetőség miatt, amiatt, hogy nem lehetünk ott, ahová eljuthattunk volna, nem tudhatjuk meg, mi lett volna ha. Úgy gondolhatjuk, butaság otthon maradni, és lemondani valami különlegesről. Mégis, néha jobb otthon maradni, vagy egyedül lenni.

Az intuíciód nem vezet félre, hiszen ez elemibb, mint az észérvek.

Az őseink az intuíciónak köszönhetően élték túl a nehéz időket, és ennek köszönhetően lehetünk mi most itt. Néha jobb, ha túl sok mérlegelés helyett, egyszerűen csak hallgatunk azokra a bizonyos megmagyarázhatatlan érzésekre. Akárcsak a fentebb említett bankár és fűtőmunkás, sokan köszönhetik ezeknek az életüket. Erről számtalan történet tanúskodik.

Agatha Christie egész történetciklust írt erről a bizonyos „vészjelzésről”, márpedig ő sok viszontagságot és veszélyes utazást túlélt.

Tehát jobban teszed, ha a megérzésedre hallgatsz. Jobb, ha nem indulsz útnak, ha a szíved az súgja: maradj.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!