Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A jóság a legnagyobb érték! Hiába vagyunk intelligensek, okosak, szépek, gazdagok, jól képzettek, ha nem vagyunk jók! Ha a világon az összes nyelvet beszélnénk, és egy csomó dologhoz értenénk, akkor is mit sem érnénk, ha nem vagyunk jók.

Egy 80 éves férfi az asztalnál ült épp a 45 éves jól képzett, okos, jó munkahellyel rendelkező fiával. Az idős férfi hirtelen megfogja a kanalat, és azt kérdi.

– Mi ez?

– Egy kanál, ezzel szoktunk enni – mondta a fiú.

Néhány perc múlva az apa másodszor kérdi meg a fiától, hogy mi az, amit a kezében fog.

– Mondtam már apa, ez egy kanál! – válaszol kissé ingerülten a fiú.

Egy kis idő múlva, az apa megint megkérdezi a fiát, hogy “mi ez”. Lassan a fiú idegrendszerével játszik, aki megemelt hangon válaszol:

– De hát apa, mondtam már kétszer, hogy ez egy kanál. Ezzel esszük a levest!

Egy kis idő múlva az apa negyedszer is felteszi a kérdést. Ez alkalommal a fiú már nem tudta legyőzni a mérgét, és rákiabált az apjára: – Nem értem, miért teszed fel újra és újra ezt a kérdést. Elmondtam már egy párszor, hogy ez csak egy átkozott kanál. Nem annyira bonyolult, hogy ne tudnád megérteni ezt a dolgot!

Az apa lehajtott fejjel ült az asztalnál, és nem szólt egy szót sem. Kis idő múlva felállt az asztaltól, majd egy régi újságborítású füzettel tért vissza. Azt írta rajta, hogy “Életem, a fiam születése után”. Felnyitotta, és arra kérte a fiát, hogy olvassa fel a kijelölt részt.

“Ma a 3 éves fiammal az asztalnál ültünk, amikor a feleségem épp az ebédhez terített. Abban a pillanatban, amikor meglátta a kanalat, rám nézett, és érdeklődően azt kérdezte, hogy mi ez. “Egy kanál” – válaszoltam. De ő nem elégedett meg a válasszal, még 23-szor újra feltette ugyanazt a kérdést. Én pedig minden alkalommal válaszoltam neki, és közben egy nagy puszit nyomtam a homlokára. Egy pillanatig sem éreztem, hogy mérges lennék rá, inkább arra gondoltam, hogy meg kell védenem ezt az ártatlan kis lelket”.

Tanulság: ha a szüleid nagyon öregek, ne utasítsd el őket, ne érezd teherként őket. Beszélgess velük, viseld gondjukat és támogasd őket.

Mától minden reggel ismételd el magadban: “Szeretném, ha a szüleim boldogok lennének, amikor kicsi voltam, vigyáztak rám, feltétel nélkül szerettek és felneveltek. Segítettek átjutni minden akadályon, gondoskodtak róla, hogy boldog legyek, mindenem meglegyen.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!